Det är något otroligt oslagbart i att uppleva saker tillsammans. Att gemensamt mötas på en arena där alla delar samma passion och kärlek till en och samma sak. Och det får mig att älska styrkan i en community och tacka min inre kompass som gav mig riktningen när jag satte mig på en sadel för första gången, iklädd lycra och förmodligen med skalmarna innanför snörena på hjälmen, att starta She Rides för att fler ska få känna samma sak.

Det har tagit mycket energi att ta oss dit vi är idag, mycket skratt och en del tårar med. Men med alla investerade timmar och äntligen med rätt människor runt om, så har vi idag en helt fantastiskt team som tillsammans vill samma sak. Kort och enkelt få alla att känna sig välkomna och lika värda oavsett hastighet, prestation och kön.

Förra helgen – den där helgen ni vet, när det oftast är fjärilar i magen, mjölksyra i benen och andetag som känns som de ska spränga lungorna och spelmansmusik klingar i öronen när starten går i Berga by mot målet i Mora – var vi i Åre med She Rides.

Vi skapade något annat. Upplevelser, aha, och gemenskap.

Filmen som sammanfattar hela helgen – OUTSTANDING MAGISK!

En handfull av alla ledare var uppe flera dagar innan lägrets start för att reka och få järnkoll på var man får köra och inte köra. Det har inte undgått någon som cyklar i Åre att det är många markägare som inte är jätteglada över att det cyklas på stigarna och jag håller tummarna att det ändrar sig. Jag har hört lite blandat om XC spåren i Björnen men måste säga att jag verkligen ger tumme upp. Sedan tycker jag såklart att det kan dras lite naturstig och mer stök och bök, men arenan för XC åkning fyller sin funktion och kan förhoppningsvis ge ringar på vattnet.

Första dagen var fokus på att under förmiddagen nöta, nöta och nöta teknik. Det är något oslagbart att se när polletten trillar ned. På eftermiddagen så var det eget val – intervaller, teknik eller distans. ALLA valde teknik och vi fortsatte drilla vidare i Björnen.

Belöningen kom så klart när vi kom tillbaka till Fjällgården med dunder och brak och världens After Bike.

Dag två. I vanliga fall, alla “normala” år utan COVID-19 så är det Vasaloppsstart just den där lördagen andra helgen i augusti. Denna lördagen hade vi tagit bort prestationskrav och istället spänt bågen för många och utmanat med distans. På schemat stod HEMMAVASAN. Vi hade planerat en bansträckning som vasan med startbacke, smäll av ballong som startskott (kolla filmen ovan), depåer och en hejdundrandes målgång. Våra grupper körde 30, 45 och 94 km och ALLA kom i mål.

I Björnen blev vi också fångade av Vasaloppets sändning och jag intervjuad. En fråga som jag fick är vad Vasaloppet kan göra för att det ska stå 50/50 damer och herrar i startfållan. Jag tycker Vasaloppet gör ett fantastiskt jobb för just ge oss damer en egen tävling med gemensam start med god marginal. Det jag saknar är att det ges pris till lika många tävlande damer som herrar. Jag tror också för att Vasaloppet ska lyckas med målsättningen att få lika många tävlande damer, så behöver resten av alla arrangörer i Sverige skapa samma förutsättningar som Vasan och vi i She Rides fortsätta med det vi gör för att göra sporten mer öppen och välkomnande.

I mål firade vi stort. Jag är stolt och lycklig över att vi inte bara i Åre denna helgen utan också nere i Asa – körde två läger för våra medlemmar och vår Community.

Fan vad bra ni är!

1 Comment

  1. Sara Borg 24 augusti, 2020at10:39

    Jag kan bara instämma! Härliga dagar tillsammans med proffsiga ledare och glada, nyfikna och cykeltokiga deltagare samt sist men inte minst, grymma samarbetspartners i form av Carlsberg och Fjällgården som gjorde detta möjligt! Nu ser vi fram emot nästa läger i Idre om några veckor <3

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *