Det är en ny vecka som andas höst. Sprakande färg, ösregn, solsken och mysiga kvällar uppkrupen i soffan. Som vanligt har jag TV4 på i bakgrunden på morgonen och i morse pratade de en sväng om självkänsla.

Självförtroende och självkänsla är ofta två saker som förväxlas och som tyvärr allt för ofta är i extrem obalans i vår vardag och inte minst inom träningsbranschen. I alla fall inom instruktörsyrket men också extremt ofta i obalans hos de flesta.

Många som axlar utmaningen att bli instruktör har ofta, i alla fall efter ett tag fått en extra boost på självförtroendekontot och ganska ofta kommit i obalans med sin egen självkänsla lite extra. Knuffad lite i tippning av en utseendefixerad värld. Extremt sällan träffar jag någon som är genuint lycklig över att vara sig själv – DU – med allt vad det innebär av styrkor och svagheter.

Alldeles för ofta väljer vi att jämföra oss med andra och andras styrkor och glömmer att alla har bättre och sämre sidor. Ingen är genuint perfekt i alla lägen i livet – däremot är du det bästa du kan var med de egenskaper du har.

Det är så himla lustigt att vi oftast aldrig är nöjda just där vi står i nuet utan ganska ofta, typ nästan jämt, vill identifiera oss med någon/något annat som vi i någon tankevurpa satt upp som ett ideal att sträva efter och därmed också kanske förminskat det som finns på insidan av dig själv istället för att lyfta fram det och slå dig själv på bröstet, lycklig över det du är.

Denna veckan tycker jag att du varje gång du snubblar på en tanke som ruckar din självkänsla eller får dig att misstro dig själv, istället lyfter fram det som är du och som gör dig till den du är. Vad är du bra på? Ring en vän och berätta vad hen är bra på och att du uppskattar henne/honom precis så som han eller hon är. Vet du, ring en ny vän varje dag.

jessica-claren

 


jessica

a stunning soul. fabulous spirit. a body as a temple. everything united in the biggest heart. thank you for visiting. remember to stay true to yourself and embrace your inner warrior.

Author posts

Privacy Preference Center