Ska du träna plankan eller inte?

Words by

Plankan är en övning som det diskuteras hejvilt om och vet du, det är lite mer komplext än att säga ja och eller nej. Och plankan är inte en dålig övning – faktiskt, men den är inte i heller kanske den bästa.

Som allt annat så beror det på dina förutsättningar och hur din kropp mår – och vad du tränar för. Hur stark du är och hur svaga dina svagaste länkar är. Inte så där himla svart och vitt som det kan framstå lite varstans.

Köp inte allt rakt av, utan fråga dig själv vad du behöver, var du är obalanserad, dina styrkor och svagheter och framförallt vad du använder din kropp till.

Det jag vill att du ska ta med dig är att du bör OM du väljer plankan som övningsval, välja att utföra den med neutral position i ryggen så du tränar kroppen i den positionen du använder den i vardagen och inte krummar ryggen (drar svansen mellan benen) och slår på de yttre bukmusklerna maximalt.

Var smart och hjälp din kropp att få rätt förutsättningar att bli stark i vardagen och på dina äventyr var de än tar dig i livet.

 

DSC_3759

4 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Välkommen hit!
JessicaClaren.com har varit en

Follow us