Ska du träna plankan eller inte?

Plankan är en övning som det diskuteras hejvilt om och vet du, det är lite mer komplext än att säga ja och eller nej. Och plankan är inte en dålig övning – faktiskt, men den är inte i heller kanske den bästa.

Som allt annat så beror det på dina förutsättningar och hur din kropp mår – och vad du tränar för. Hur stark du är och hur svaga dina svagaste länkar är. Inte så där himla svart och vitt som det kan framstå lite varstans.

Köp inte allt rakt av, utan fråga dig själv vad du behöver, var du är obalanserad, dina styrkor och svagheter och framförallt vad du använder din kropp till.

Det jag vill att du ska ta med dig är att du bör OM du väljer plankan som övningsval, välja att utföra den med neutral position i ryggen så du tränar kroppen i den positionen du använder den i vardagen och inte krummar ryggen (drar svansen mellan benen) och slår på de yttre bukmusklerna maximalt.

Var smart och hjälp din kropp att få rätt förutsättningar att bli stark i vardagen och på dina äventyr var de än tar dig i livet.

 

DSC_3759

4 Comments

 1. Emmi - explorista.se 22 september, 2015at21:35

  Jag tränar gärna plankan, men sällan statiskt. Olika varianter med olika rörelser bygger en rörlig, stark och funktionell kropp och därför gillar jag att variera. Skrev ett inlägg för ett tag sen om varför jag tränar (http://explorista.se/jag-vill-inte-ga-sonder/), det är en intressant fråga att ställa sig och en bra sak att påminna sig om ibland när man stressar fram träningspass eller väljer att träna det man är bäst på.

 2. Karin Lundell 24 september, 2015at07:26

  SÅ KLOKT!! Tack

 3. Användarens profilbild jessica 24 september, 2015at07:45

  Tack Karin :)

 4. Frida 24 september, 2015at18:44

  Bra pepp, vad du är klok! :)

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *