Skäms Aftonbladet!

Words by

Jag började kvällen med att landa i soffan.

Betade igenom lite bloggar och hamnade på Soffans blogg som i sin tur tog mig till den här artikeln – och där satte jag i halsen.

Jag blir förbannad av varenda en av deras beskrivningar av 10 fettförbrännare.

 

Låt mig ta två stycken som exempel:

Motionsform Cykling/spinning

Teknik Cykla utomhus, i hemmet, på gymmets motionshoj eller i en spinning-klass. Enkelt, ingen koordination krävs. Låg skaderisk inomhus. De flesta trampar bäst – och säkrast – i inomhusvärmen eller i sällskap med andra (spinning).

Passar Alla som kan cykla.

Hur gör jag för att få bra effekt? Cykla så att du blir svettig och andfådd, men inte för hårt, då bränner du mera kolhydrater i stället för fett. Tempot bör inte vara högre än att du kan prata med din omgivning. Ju längre tid du håller på desto bättre. Stretcha efteråt.

 

Motionsform Joggning

Teknik Lätt att komma till skott. Om du kan gå kan du även jogga lite lätt. Investera i ett par välpassande märkesskor för att reducera skaderisken. Joggning är tyvärr en av de ”farligaste”, mest skadeutsatta motionsformer som finns.

Passar Alla åldrar. Oavsett konditionsnivå – börja försiktigt!

Hur gör jag för att få bra effekt? Kanske den bästa fettförbrännaren av alla, förutsatt att du lunkar och inte löper! De flesta motionärer som eftersträvar en viktnedgång springer för fort. Våga gå-lunka! Håll ”prattempo”. Gärna en timme, helst ännu mer. Då kommer den stora effekten!

 

Jag vet inte var jag ska börja. Jag vet inte om det är för att jag är lite trött… men det kryper i mig. Spring gärna en timme – gärna mer för guds skull och om du cyklar, ja då är det asviktigt – att stretcha!

Jag instämmer med Soffan, har personen i fråga provat någon av träningsformerna? Har de koll på att högintensiv träning ökar förbränningen markant – men just för stunden så visst, kolhydrater.

Glöm inte gott folk, spring inte – om du ska springa. Nej nej, det är inte alls effektivt.

Har personen sett en löpare någon gång?

 

9 Comments

 • Föräldrafitness

  Var hittade de den skribenten? Knappast någon insatt i ämnet, sorgligt.

 • Linda

  Usch vilken artikel! Blir illamående även utan kräksjukan… Hoppas du mår bättre! Kram

 • Helena

  Men alltså…jag kan inte låta bli att sucka…VEM har skrivit det här!? “Investera i ett par välpassande märkesskor för att reducera skaderisken”….eh? Pajasar.

 • erika

  Skrämmande. Inte konstigt att “hälsoproblemet” är så pass stort om det här är vad som kablas ut…

 • Träningsglädje

  aaaaaaaaagh.
  var ska man börja?

  kan bara konstatera att jag inte gått in på aftonbladet eller expressen sedan i somras. den här jäkla skiten är en av anledningarna.

 • Suzan

  Dom kanske bara ville ha uppmärksamhet du vet, “all reklam är bra reklam” ;)

 • Träningen och livet

  Ett typiskt exempel på där allt gått fel fast de kanske ändå menade väl. Genom att skriva om hur man kan gå ner i vikt av träning så har de helt missat allt positivt med träning. Var är glädjen, var är prestationen, att göra något bra och på så sätt bli ännu bättre på det? Ska man lyckas med sin träning, även om då målet är att gå ner i vikt, så måste man hitta träning man gillar och längtar tillbaka till. Artikelförfattaren verkar tycka att träning bara är ett nödvändigt ont!

 • Jessica

  Aftonbladet i ett nötskal…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Välkommen hit!
JessicaClaren.com har varit en

Follow us