Jag började kvällen med att landa i soffan.

Betade igenom lite bloggar och hamnade på Soffans blogg som i sin tur tog mig till den här artikeln – och där satte jag i halsen.

Jag blir förbannad av varenda en av deras beskrivningar av 10 fettförbrännare.

 

Låt mig ta två stycken som exempel:

Motionsform Cykling/spinning

Teknik Cykla utomhus, i hemmet, på gymmets motionshoj eller i en spinning-klass. Enkelt, ingen koordination krävs. Låg skaderisk inomhus. De flesta trampar bäst – och säkrast – i inomhusvärmen eller i sällskap med andra (spinning).

Passar Alla som kan cykla.

Hur gör jag för att få bra effekt? Cykla så att du blir svettig och andfådd, men inte för hårt, då bränner du mera kolhydrater i stället för fett. Tempot bör inte vara högre än att du kan prata med din omgivning. Ju längre tid du håller på desto bättre. Stretcha efteråt.

 

Motionsform Joggning

Teknik Lätt att komma till skott. Om du kan gå kan du även jogga lite lätt. Investera i ett par välpassande märkesskor för att reducera skaderisken. Joggning är tyvärr en av de ”farligaste”, mest skadeutsatta motionsformer som finns.

Passar Alla åldrar. Oavsett konditionsnivå – börja försiktigt!

Hur gör jag för att få bra effekt? Kanske den bästa fettförbrännaren av alla, förutsatt att du lunkar och inte löper! De flesta motionärer som eftersträvar en viktnedgång springer för fort. Våga gå-lunka! Håll ”prattempo”. Gärna en timme, helst ännu mer. Då kommer den stora effekten!

 

Jag vet inte var jag ska börja. Jag vet inte om det är för att jag är lite trött… men det kryper i mig. Spring gärna en timme – gärna mer för guds skull och om du cyklar, ja då är det asviktigt – att stretcha!

Jag instämmer med Soffan, har personen i fråga provat någon av träningsformerna? Har de koll på att högintensiv träning ökar förbränningen markant – men just för stunden så visst, kolhydrater.

Glöm inte gott folk, spring inte – om du ska springa. Nej nej, det är inte alls effektivt.

Har personen sett en löpare någon gång?

 


jessica

a stunning soul. fabulous spirit. a body as a temple. everything united in the biggest heart. thank you for visiting. remember to stay true to yourself and embrace your inner warrior.

Author posts

Privacy Preference Center