Jag har skrivit ett liknande inlägg för ngt år sedan.Det kryper i mig. Verkligen bubblar och i ena sekunden så skakar jag det av mig.

I helgen körde jag en utbildning på Spårvagnshallarna. När man konstant tränar hela dagen är man inte så där “partysnygg” när man väl har en timmes lucka för lunch. För 10 år sedan skulle jag aldrig drömt att gå innanför dörrarna till NK ofixad. Nu, flera år senare, bryr jag mig inte ett skit. Jag är dessutom betydligt mer köpstark nu än vad jag var då.

Anledningen till att vi valde att gå inom NK var för att Tiina skulle få dofta på Byredos parfymer. Byredos egen butik var stängd. Vilket var tokigt synd. Personalen och hela inramningen där är fantastisk.

Jag är, typ, en ganska duktig konsument av Byredos produkter. Dvs en lika viktig kund som alla med pudrat ansikte och klacka och förmodligen så överkonsumerar jag deras produkter mer än de flesta.

Lite lätt tuffsiga, kanske glansiga i ansiktet och med varsin smoothie i handen från Blueberry, gick jag, Sandra och Tiina, målinriktat och bestämt, fast lite så där spralligt glatt och förmodligen med någon yogisk aura runt oss, mot Byredodisken på NK. Bakom stod det en kvinna som sneglade på oss och sedan vände sig om. Vi doftade och diskuterade hejvilt om dofterna men fick inget hej, ingen hjälp och inte ens en undran om vi skulle köpa något.

När vi stod där som allra mest böjda över de vackra små flaskorna och Tiina funderade på vilken hon skulle köpa och jag var sugen på att ta med mig några av doftljusen hem – trängde en dam sig framför – tänk er den klassiska NK-damen (förlåt fördomar) och pekade på en lotion (anmärk att dessa kostar väsentligt mindre än parfymerna). Kvinnan fick direkt hjälp av samma tjej som nonchalerat oss.

Det bubblade till i mig och vi gick mot den andra Byredodisken som är samma disk där man betalar. Kvinnan och tjejen som jobbade kom dit och nonchalerade oss lika mycket. Kvinnan betalade och tjejen vände oss ryggen igen. Mitt framför oss.

Jag blir så himla arg och irriterad och kommer sluta handla på NK. Jag får så enormt olika bemötande beroende på vad jag har på mig och om jag är sminkad eller inte. Jag är minst lika köpstark i båda lägena och gillar jag något, som i det här fallet Byredo, är jag en storkonsument.

Det är inte första gången jag blir värderad pga mitt utseende eller vad jag har på mig inne på NK. Det är inte första gången jag känner mig mindre värd där inne. Men sista. Nu får det vara nog.

Skärpning NK.

 

 

 


jessica

a stunning soul. fabulous spirit. a body as a temple. everything united in the biggest heart. thank you for visiting. remember to stay true to yourself and embrace your inner warrior.

Author posts

Privacy Preference Center