Skärpning NK

Jag har skrivit ett liknande inlägg för ngt år sedan.Det kryper i mig. Verkligen bubblar och i ena sekunden så skakar jag det av mig.

I helgen körde jag en utbildning på Spårvagnshallarna. När man konstant tränar hela dagen är man inte så där “partysnygg” när man väl har en timmes lucka för lunch. För 10 år sedan skulle jag aldrig drömt att gå innanför dörrarna till NK ofixad. Nu, flera år senare, bryr jag mig inte ett skit. Jag är dessutom betydligt mer köpstark nu än vad jag var då.

Anledningen till att vi valde att gå inom NK var för att Tiina skulle få dofta på Byredos parfymer. Byredos egen butik var stängd. Vilket var tokigt synd. Personalen och hela inramningen där är fantastisk.

Jag är, typ, en ganska duktig konsument av Byredos produkter. Dvs en lika viktig kund som alla med pudrat ansikte och klacka och förmodligen så överkonsumerar jag deras produkter mer än de flesta.

Lite lätt tuffsiga, kanske glansiga i ansiktet och med varsin smoothie i handen från Blueberry, gick jag, Sandra och Tiina, målinriktat och bestämt, fast lite så där spralligt glatt och förmodligen med någon yogisk aura runt oss, mot Byredodisken på NK. Bakom stod det en kvinna som sneglade på oss och sedan vände sig om. Vi doftade och diskuterade hejvilt om dofterna men fick inget hej, ingen hjälp och inte ens en undran om vi skulle köpa något.

När vi stod där som allra mest böjda över de vackra små flaskorna och Tiina funderade på vilken hon skulle köpa och jag var sugen på att ta med mig några av doftljusen hem – trängde en dam sig framför – tänk er den klassiska NK-damen (förlåt fördomar) och pekade på en lotion (anmärk att dessa kostar väsentligt mindre än parfymerna). Kvinnan fick direkt hjälp av samma tjej som nonchalerat oss.

Det bubblade till i mig och vi gick mot den andra Byredodisken som är samma disk där man betalar. Kvinnan och tjejen som jobbade kom dit och nonchalerade oss lika mycket. Kvinnan betalade och tjejen vände oss ryggen igen. Mitt framför oss.

Jag blir så himla arg och irriterad och kommer sluta handla på NK. Jag får så enormt olika bemötande beroende på vad jag har på mig och om jag är sminkad eller inte. Jag är minst lika köpstark i båda lägena och gillar jag något, som i det här fallet Byredo, är jag en storkonsument.

Det är inte första gången jag blir värderad pga mitt utseende eller vad jag har på mig inne på NK. Det är inte första gången jag känner mig mindre värd där inne. Men sista. Nu får det vara nog.

Skärpning NK.

 

 

 

15 Comments

 1. Respelion 6 augusti, 2013at17:59

  Så skall det låta!

 2. pilla 6 augusti, 2013at18:27

  Dåligt av personalen. Jag var på NK och shoppade i shorts, tisha och hawaiinas i söndags och fick lika mycket hjälp som andra mer välklädda kunder.

 3. Remberto Adam Belcourt 6 augusti, 2013at18:27

  Välkommen till min värld! Merparten av tiden en säljare kommer till mig, är eftersom han/hon föreställer sig att jag ska snatta något! Det är ibland mycket svårt, men jag nästan van vid att bemötas på det sättet! Därför gillar jag att shoppa i London eller i Italien, där jag behandlas med respekt och kärlek.

 4. johanna 6 augusti, 2013at18:49

  Tack för det inlägget, då är jag inte ensam om att känna mig helt bortkommen så fort en vill/behöver shoppa något och råkar ha träningskläder eller inte piffat sig.

 5. Fanny 6 augusti, 2013at18:56

  Jag blir så ledsen över sånt här- fy fy fy! Redo att joina bojkotten.

 6. Helena 6 augusti, 2013at20:35

  Jävla amatörer.

 7. Lina 6 augusti, 2013at20:41

  Fy för….dåligt sätt av personalen…tänker direkt på Pretty Woman.. :-(

 8. Karin 6 augusti, 2013at20:44

  Sååå dåligt!! Jaghar aldrig hört talas om det där märket. Men var inne på nätet och kollade. Blev så klart sugen att köpa…… Men vilken luktar godast?
  Gillar din stil!!

 9. Jojohanna 6 augusti, 2013at21:13

  Men vad trött man blir! Nu är jag ju sällan i storstan, men de få gånger jag varit in känner jag mig ändå som en lantnolla. Undrar om attityden sitter i väggarna, eller om de bara anställer snorkig personal? Hur skriver man det i sitt CV..?

 10. Nina L 7 augusti, 2013at10:54

  Hej! Är det inte så att även NK numera är en sk Department Store – dvs de hyr ut till ett antal enskilda märken/butiker (som PUB och Åhléns) och har väldigt lite “egen” verksamhet. För i så fall kanske det är Byredo själva som anställt den snorkiga snärtan. I övrigt är jag helt på din linje, en trevlig attityd och service-mindedness utan överdrift är ovärderligt och väldigt svårt att hitta i butiker nuförtiden, särskilt i Sthlm där folk verkar tro att kunden ALDRIG har rätt och gärna går i argumentation om man vågar ha en åsikt om bemötandet…

 11. Användarens profilbild jessica 7 augusti, 2013at10:56

  Jo det kan vara så, jag har skickat både till NK och Byredo. NK svarade redan idag, så det var i alla fall bra jobbat.

 12. Cathrine 7 augusti, 2013at12:13

  Jag får ofta gott bemötande på NK. Men hur bra det är varierar mellan de olika avdelningarna. Ibland är ju vissa bara för snorkiga. Dock tror jag detta ligger hos butiksbiträdet själv, dvs tror inte det är vad NK eller märket eftersträvar. De vill ju sälja och ha återkommande kunder. Hon hade nog lite hybris, så jättebra att du kontaktat NK och Byredo – för de vill nog inte ha sånt beteende hos sin personal.

 13. Ann-Margrete Clarén 7 augusti, 2013at12:41

  Bra gjort Jessica att du går “hela linjen ut”. Ingen vinner på snorkighet och negligering.

 14. Anna 7 augusti, 2013at13:21

  Håller så med dig! Bor i Stockholm och gick in på NK en eftermiddag efter jobbet (jobbade då på hotell) och var både trött och sliten, inte alls piffad (eller några dyra kläder på mig, de synar en väl). Någon hjälp eller trevligt bemötande vid disken? Glöm det.

  Å andra sidan är det inte särskilt märkligt. Jag har många bekanta från överklassen och både de och deras föräldrar ser verkligen ned på de som inte har ett statusyrke, pengar, tjusiga bostäder, är smala och välklädda. Det är så otroligt sorgligt. Hade ingen haft andra yrken än vad de har, hade inte samhället gått runt. Vem hade då tagit deras blodprover, tagit hand om deras barn, städat alla lokaler de vistas i, lagat deras bilar, etc etc etc? Verkligen skärpning!

 15. Pingback:Fredagslista « jessica claren

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *