Skav vid cykling

Tror att jag tipsat om det innan, men det tål att göras igen – mitt bästa tips, alla gånger är att köra utan trosor i cykelbyxor med pad, vaddering alltså och att smörja med kanske en av världens bästa mirakelsalvor.

Chamois Creme. En kräm innan och en annan efteråt. Vola och det känns så mycket bättre.

Sedan, så klart, så spelar ju sadeln också roll – kanske nästan mest roll. Men kör du enbart inomhus är det svårt att kunna påverka det och tyvärr är sadlarna på inomhuscyklar oftast alldeles för obekväm.

Jag har köpt krämerna hos Cykelspecialisten. Vet att det ska finnas ett tvättmedel i samma märke som trollar bort sådant som inte luktar så gott.

 

6 Comments

 1. Sandora 7 januari, 2014at22:54

  Jag tror jag fortsätter köra på den att skippa cykla helt :P

 2. Användarens profilbild jessica 7 januari, 2014at22:56

  Ha ha ha underbar du är Sandora!

 3. Träningsglädje 7 januari, 2014at23:18

  Håller med, krämen från Assos är grym!! Det mest typiska på min cykling mellan Sthlm-Åre var att jag glömde krämen på hotellet efter första etappen. Grämde mig något otroligt men… märkte sedan att jag tydligen inte får skav. Even better.

 4. Karin Tri - triathlon 7 januari, 2014at23:59

  Assos-krämen är magisk! Kan trolla bort skavsår och bedövar nog lite. Sen att cykla mycket gör också att skavet till slut försvinner ;-)

 5. Helena 8 januari, 2014at07:18

  Jag har ett tips till för att slippa skav…
  Drogs länge med envist skav på landsvägscykeln (men inte på mtb’n…hmm…). Testade det mesta: massor olika sadlar, olika salvor, men nej, lika jäkla skinnflådd efter varje pass. Tills jag bytte byxor! Hade bra cykelbyxor tidigare (självklart utan trosor…), men tydligen var de inte helt optimala för just min kropp. Dessutom var de nog även lite för stora. Hade gått ner ca 5 kg, det är inte jättemycket, men tillräckligt för att göra dom liiite för stora.
  Bytte brallor, och voilá! No more sönderskavd! =)

 6. uppochhoppa 8 januari, 2014at07:47

  Ja! Våga skippa underkläderna tjejer och killar, det är inte meningen att de ska vara där!

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *