Skynda långsamt

Kalla vinterbrisar håller sig lite desperat kvar i luften just nu, samtidigt som vårljumma vindar försöker tränga sig in. Knoppar börjar försiktigt leta sig fram på träden och i kast med att många (jämt killar, varför är det så?), tar löparturer i shorts lite för tidigt, så börjar träningshetsen inför sommaren. Alltid nu när solens strålar träffar oss lite mer ofta, kommer den – träningshetsen. Den slår till och puttar den mest vintertrötta Svensson till gymmet eller ut i löparspåret.

Så här kommer en vänlig och kärleksfull påminnelse – ta det lugnt! Du hinner. Vad du nu ska hinna till egentligen, fråga dig själv det några gånger när du känner dig stressad över att hinna träna.

Träna för dig själv och för att vara långsiktigt stark. Inte för att skynda dig till att passa in i någon förväntad “beach-2016-mall”. Och även om du känner dig stark som tusan snabbare än väntat, behöver kroppen sin tid för att anpassa sig till höjd belastning. Det är bara så och du kan inte komma runt det, hur gärna du vill. Om du springer för snabbt framåt och inte vilar och ger kroppen en chans att hinna med dina krav på ny härlig aktivitet så kommer du garanterat få en överbelastningsskada eller bli sjuk.

Så du, skynda dig långsamt. Du hinner bli stark till livet om du ger dig själv chans att träna smart.

freedom2-2

1 Comment

  1. Amira 5 april, 2016at07:48

    ?✨Så sant!

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *