Snabba tips inför Cykelvasan

Det haglar en massa tips inför Cykelvasan över allt och jag tänkte ge mina med. Det viktigaste är att DU känner efter vad DU behöver. Vi är alla olika. Bestäm vad du vill ha ut av loppet nu. Vill du ha en skön resa, testa gränser eller bara köra utan att tänka? När du bestämt det, då kan du finlira.

Se till att din cykel är nyservad. Kolla igenom allt, så onödigt att få ett haveri under loppet. Inne på mässområdet i Lindvallen, finns det hjälp att få om du missat att serva den. Tror du kan få en service för 320 sek samt gå till Continentaltältet och få dina däck kollade så kanske kanske du kan slippa punka.

Väderprognosen har pendlat från regn till sol och uppehåll. Temperaturen kommer förmodligen ligga runt 15 grader och uppåt. Du kan med ganska stor sannolikhet köra kortärmat och barbent. Du blir varm!

Banan från Sälen till Mora är extremt lättkörd. Några tuffa stigningar men inget stök och bök. Dock börjar det med en klättring upp mot Smågan och den är lång. Bränn dig inte här.

Se till att du har energi så det räcker med dig och drick och ät under hela loppet regelbundet. Jag gillar liquid bäst. Tips är att öppna dem en gång (de med skruvkork) och sedan stänga så du bryter plomberingen och slipper strula med den under loppet. Min absolut bästa kompis är Enervit Liquid Competition, den är liksom som ett supermanelixir och har nog räddat mig fler gånger än vad jag vet om. Men smaken är som baken så testa dig fram, dock bör du ha testat innan vad som fungerar för dig. Har du slut på vätska och energi, eller tappat flaskan, tjänar du absolut på att stanna vid kontrollerna och fylla på. Tappar du, våga fråga om någon har en extra flaska. Finns alltid någon som är snäll.

Var i god tid till starten. Det är 46 startgrupper och mååånga cyklister som ska in i målområdet.

Mitt allra bästa tips är nog att ha kul. Njut. Hjälp till att dra i klungbildningarna och var kompis med alla. Håll till höger om du inte kör om och signalera om du ska köra om.

När du kommer in i Mora är det bara att gasa. De sista kilometrarna är böljande och målområdet brukar sjuda av härlig energi.

 

 

1 Comment

  1. Junitjej 17 augusti, 2013at18:41

    Min man deltog i loppet idag! Tyvärr fick han punka en mil innan mål. Det var bara till att byta slang.

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *