Cykelvasan 2013

Jag gick in i något slags racemood och var mer offline torsdag till idag, i jämförelse med vad jag någonsin brukar vara.  Ville bara säga att jag är tillbaka nu.

Jag har landat hemma i Stockholm för att packa om väskan och resa med PT-Pernilla och Apollo till Turkiet, lösa av Musse som är där nu och köra en träningsvecka med fokus uthållighet och rörlighet.

Det är med galet blandade känslor jag har landat hemma med Cykelvasan avverkad. Jag är nöjd och missnöjd. Blandat i en härlig kompott med för lite sömn eftersom vi körde hem från Sälen i natt. Mitt mål var att putsa förra årets  tid  på 3’49 ordentligt. Förra året hade jag inte tränat ett skit och aldrig kört ett lopp. Jag har tränat cykel dedikerat sedan slutet av november 2012 och tävlat sammanlagt 4 lopp och med de få timmarna i benen så tycker jag min kropp är magisk cool. Men jag ville så gärna komma på topp 10 och så gärna under 3’15. Nu körde jag in på 3’17. Och det är fenomenal putsning på förra året. Men ja ni vet, den här Jessica som aldrig blir nöjd.

Kvällen innan satte jag och J ut langningsstolpar vid Risberg och Oxberg. Vi monterade också en extra flaskhållare på min sadelstolpe (jag har bara plats på en på min Epic) och eftersom vi inte hade någon langning fick det bli lösningen. Jag  tappade den ganska snabbt efter start och var tillbaka med en flarra.

Jag och J följdes åt hela loppet och jag beundrar honom, han är så galet stark. Vi startade båda i startgrupp 3 och det var ungefär 800 framför oss i de andra startgrupperna. Vi bestämde att dricka ur för att ta langningen vid Risberg och när vi väl kom dit var det någon som tagit BÅDA våra flaskor. Det är jävligt fräckt och inte alls ok. Man gör inte så, inte alls.  Det är inte alls kul att gå torr. Ni som tog dom, hoppas ni punkade. Minst två gånger eller fick bryta.

Banan var blöt i jämförelse med förra årets ökenkänsla. Natten innan spöregnade det extremt och det gjorde att det bitvis sög tag ganska ordentligt.

När vi kom till Oxbergsbacken mindes jag bara känslan från i fjor – att jag var lätt döende där, men den var liksom inte alls så där överjävlig som jag mindes. Jaime drog iväg för att kolla vår langning och fylla på om den var stulen här med. Jag var precis bakom. Han undrade lite lätt var jag tog vägen, jag hade bestämt att ta ett glas vatten vid langningen utifall att det var tomt på våra flaskor och fick tag på en saltgurka, jag blev så jävla förvånad och var inte alls sugen på att tugga att jag dundrade rakt in i en soptunna och fick den över mig. Ställde mig upp och vinkade på publiken som jublade och fick snabb hjälp av Vasaloppets rent ut sagt grymma funktionärer. Kom i kapp Jaime och förklarade biffen.

Vi susade  vidare och plockade några damer som startat i startgrupperna framför mig och jag försökte lägga i en extra växel för komma i kapp damen vi såg när vi kom in i målområdet. Hon gick i mål 5 sekunder före.

Jag är nöjd och trött. Men hade hoppats på lite mer. Bara lite. Samtidigt, min kropp e cool. Med mer träning och rutin kan det gå ännu snabbare.

J är världsbäst. Fantastisk support, livspartner och coach.

 

Jag efter en kisspaus på väg mot Sälen igen.

Jaime. Världens starkaste.

 

 

 

 

14 Comments

 1. Linda 18 augusti, 2013at11:44

  Du är grym!!!

 2. Användarens profilbild jessica 18 augusti, 2013at11:47

  Fina – du med <3

 3. Kristi 18 augusti, 2013at11:49

  Fortsätter att bli imponerad av dig. Du är SÅ STARK!!! Du åkte ju mer än 30 min snabbare än förra året!! Tycker du ska vara nöjd. Grattis till en bra tid <3

 4. Helena 18 augusti, 2013at12:18

  Men hallå!?!?! 3.17!!! Vet du hur grym du är!?!? HJÄLTINNA!

 5. Fyscoachen 18 augusti, 2013at12:24

  Du är såå grym!!! Grattis till en fantastisk prestation!!

 6. pilla 18 augusti, 2013at12:39

  Grymt Jessica! Men jag känner igen känslan av att aldrig vara nöjd, fast det kanske är tur det att man alltid hittar saker man kan göra bättre så man har nya mål att utvecklas mot.

 7. Emma 18 augusti, 2013at12:54

  Grattis! Du är ju hur bra som helst. Inspirerande!

 8. Elin 18 augusti, 2013at14:49

  Fantastisk prestation! Tur att jag går på dina pass ibland så jag får del av din underbara energi, kanske jag kan bli så snabb så småningom? :)

 9. Sofia 18 augusti, 2013at18:23

  Strongt, det är en toppenprestation. Det var många som slet hårt och många som låg med kramp längs med spåret. Vi hejade fram sonen (som fyller 12 i år), han körde hela på drygt 6 timmar. Han fick problem med bakväxeln, men beslutade sig för att köra vidare. Delar av loppet fick han köra själv då hans pappa var tvungen att få länkar i kedjan bytta. Jag är grymt impad av er alla som körde! :-)
  Själv körde jag min första tur på mtb dagen innan. Valde att köra 30 km med min tioåring. Vårt mål var att gå in under två timmar och det gjorde vi! ;-)
  Tack för en peppande blogg!

 10. Elna 18 augusti, 2013at18:32

  Du är magiskt grym, stort grattis!!!

 11. Lina 18 augusti, 2013at19:26

  Grattis, du är helt otrolig! Fasen va bra du är!! :-)

 12. Paula 18 augusti, 2013at20:30

  Blir så imponerad. Du är jävligt grym!

 13. Pingback:Vinn startplats till Cykelvasan 2014 | jessica claren

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *