Har du en coach som lägger upp träningen till dig. Eller kanske gillar att göra upplägg själv? En av Zwifts absolut charmigaste features är att du kan synka din träning från de stora plattformarna och få in dem in i Zwift. Zwift håller koll på det mesta åt dig och kanske till och med allt om du har den nya generationens trainers eller Smart Bikes. Du kan också välja “workouts” från Zwift och deras partners om du inte har planerade pass från en coach.

Det här behöver du göra

 • Logga in på din profil på zwift.com eller gå till Zwift Kompanjon.
 • Välj settings. ( På Zwift Companion finns settings under more) och sedan connections
 • Under connections välj den plattformen du vill ska prata med Zwift.

Därefter loggar du in i själva Zwift. När du synkar dina sensorer och kommer till nästa steg där du väljer bana:

 • Välj värld och bana
 • Klicka sedan på Workouts och du kommer in i ett nytt fönster. Där hittar du de planerade passet för dagen. Du kan alltså bara se de passen som ligger på den dagens datum
 • Välj om du ska köra passet i ERG MODE (se nedan, bilden i mitten visar om du inte synkat dina sensorer innan, då kan du inte vilja erg mode)
 • Starta sedan passet.

Under tiden du kör kommer du se själva passet och de olika blocken i programmeringen till vänster. I mitten har du statusen baren som ger dig indikation på om du ligger på rätt intensitet och kadens. För varje block du håller dig till planen så kan du bocka av de olika passen och får en “stjärna”.

Vad är ERG Mode

Har du en “smart trainer” eller smart bike. Alltså nya generationens trainers, så har de en funktion som heter ERG MODE. Erg mode gör att trainern hela tiden håller en viss effekt oavsett din kadens och du behöver alltså inte växla eller reglera motståndet.

Om du sänker kadensen kommer trainern snabbt öka motstånd så du bibehåller samma effekt och det motsatta om du höjer kadensen.

Så om du har synkat dina intervaller och ska köra dem på en viss % av din FTP, kommer ERG mode hela tiden se till att din trainer levererar den effekten oavsett din kadens och oavsett hur banan du kör ser ut så kommer alltså du bibehålla din effekt oavsett om det går uppför eller utfört. När din intervall är slut kommer trainern sänka effekten och sedan när det är dags igen, kommer den se till att du hamnar på rätt effekt igen.

Se till att du har den kadensen du vill köra intervallerna på vid intervallens start eftersom trainern kommer reglera motståndet i förhållande till din kadens.

Sim Mode

Står för simulation mode och reglerar motstånd för att simulera terrängen på den banan du kör. Det blir tyngre uppför, lättare nedför osv. Du växlar på cykeln precis som när du cyklar utomhus.

Slå av eller på ERG MODE under passet

Under tiden du är i “workout mode” i Zwift så kan du via companion appen slå av och på ERG-mode. Om du slår av ERG mode så tillåts du istället simulera lutningen eftersom.

3 Comments

 1. Jennie 14 april, 2021at09:18

  Jag kör min trainer, Wahoo kickr mot tv och Apple tv 4. Har varit med om att motståndet ökas så mycket att jag inte kan trampa runt tramporna. Det är under workout och när watten är hög. Kommer alltså upp i watten och håller den, sen sker detta. Vet du vad som kan vara fel?

 2. Användarens profilbild jessica 14 maj, 2021at10:00

  Vet du om du kör ojämn kadens?

 3. Mattias 8 december, 2022at07:47

  Har ni någon lösning på detta, jag råkar ut för samma sak?

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *