Stödstrumpa & åderbråck

Jag sitter med stödstrumpa upp till öronen. Kompressionstrumpor för träning i all ära – men i jämförelse är det inget mot de jag fick trycka ned mig i idag.

Kommer ni ihåg att jag skrev om mina åderbråck som maskar på mina ben? Idag har jag varit och gjort första “ingreppet” av två för att få bort dem och få ett par gladare ben.

Det har varit ordentligt svårt att få utrymme för att göra proceduren, borde vara det enklaste i världen, men det ska in 7 dagars vila (säger läkaren, jag räknar med 4-5 ha ha ha) från aktivitet/träning som plockar upp pulsen. Det är nu eller aldrig det finns utrymme. Därför blir det ingen cykelklass för mig förrän nästa fredag.

Jag har länge försökt få remiss och ingreppet bekostat av Landstinget som sagt nej ordentligt och istället skickat ett kostnadsförslag på 40 000 SEK. Jag har hela tiden velat spruta in skum för att få en snabbare process eftersom min pappa använt den metoden ett flertal gånger med bra resultat. Ni är många som undrat var jag kommer utför ingreppet och jag har vänt mig till AkademiKliniken och utför ingreppet för 8 000 SEK. En klar skillnad från Landstinget och betydligt proffsigare omhändertagande.

Injektionsbehandlingen av åderbråck är enkel och ger endast ett minimalt obehag, ingen egentlig smärta. Första veckan efter  kan man få lite blåmärken och inom 1-3 månader brukar åderbråckskärlen försvinna När man sprutar in skum så kletar kärlet ihop och en inflammatorisk process startar och sen sköter kroppen resten.

Nu ligger jag här med stödstrumpa som ser ut som en mindre smickrande stay up och hoppas på ett bra resultat och piggare ben.

 

6 Comments

 1. Isa - fit4fight 16 augusti, 2012at20:05

  Vila ordentligt, även om du tror att du återhämtar dig snabbt! Några dagars extra vila är det värt för att må bra!

 2. Användarens profilbild jessica 16 augusti, 2012at20:06

  Ja det är så sant.
  Kram

 3. soffan 16 augusti, 2012at21:37

  Krya på dig. Eller ja, på dina ben iallafall :D !

 4. Användarens profilbild jessica 16 augusti, 2012at21:38

  Tack söt

 5. Jeanette 19 augusti, 2012at18:02

  Hej!
  Jag ska också göra operation av åderbråck men med laser.
  Men skriv gärna hur det går är nyfiken.
  Hoppas det går bra för dig!

 6. Användarens profilbild jessica 19 augusti, 2012at18:03

  Jag är så nyfiken på laser med! Hur ser det ut med återhämtningen efter själva ingreppet?
  KRAM

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *