Strike a Yoga Pose – idag på BB 1835

I nyaste releasen av Body Balance™ så är solhälsningssekvensen i låt 2 mer utmanade fysiskt än på länge. Kanske den tyngsta någonsin av alla 47 releaser som varit. Och det beror framför allt på den här rackarn “trebenta hunden” – “Three-legged Downward FacingDog” – Tri Pada Adho Mukha Svanasana.

“Hunden” är fantastiks position i sig själv, underbar för att förlänga och öppna upp skuldror, nedre delen av ryggen, baksida lår och vader. Den bygger också upp styrkan i överkroppen och ju starkare du blir desto lättare blir det att “vila” i positionen.

Nu tillbaka till solhälsningssekvensen. Efter två varv lägger vi nämligen på den “trebenta-hunden” och utmanar vår bålstyrka genom att ta med oss den fram i planka. Bilden nedan öppnar också i höften på det lyfta benet. Eftersom vi ska ner i planka – krokodilen – uppåtgående hund, bibehåller vi höften stängd. Dvs parallell.


Några tips på vägen:

Fördela vikten jämt över dina händer och foten som stannar i golvet. Förläng benet du lyfter ordentligt upp mot taket.

Sträva efter att behålla kontakt mellan skulerbladen samt bibehålla dem parallella mot golvet. Låt blicken vila på ståbenets lår eller upp mot magen för att hjälpa kroppen att hitta fokus och balans.

6 Comments

 1. Anna 15 december, 2009at16:22

  Tänk på att jag knappt rört mig på tre veckor! Min trebenta hund kanske lägger sig ner. Ofrivilligt!

 2. Användarens profilbild jessica 15 december, 2009at16:24

  Du är då för söt, näe då, du kommer klara den galant, som alltid!

 3. e 15 december, 2009at23:33

  Jag som missade mitt pass med BodyBalance idag!! ÅH! ville verkligen prova på den där trebenta vovven… Blev ett skittråkigt Core-pass istället. Totalt omotiverad instruktör som verkade ha bråttom därifrån. Det värsta jag vet… blev en sväng på gymmet istället… =)

 4. Användarens profilbild jessica 15 december, 2009at23:49

  Emma! Brukar du komma och träna Body Balance med mig på tisdagar… är så nyfiken på vem du är av alla härliga människor som är med på tisdagsklassen.

  KRAM

 5. Ann-Margete (mamma) 16 december, 2009at11:19

  Solhälsningssekvensen, tycker ordet är så fint., och så kommer jag ihåg då vi bodde på Baskemölla och du tränade på gräsmattan med havet i bakgrunden i olika yoga pose,det var så vackert och pressisionen från dig i dessa rörelser var bara så bra. Blev lite stolt!

 6. e 16 december, 2009at20:57

  nej jag tränar på World Class Värmdö, men hade tänkt att åka in och hälsa på dig i stan någon gång i Januari när julen lugnat ner sig. Förhoppningsvis sitter BB-övningarna lite också, så man slipper göra bort sig totalt.

  Kika gärna in på min blogg så har jag lagt upp lite bilder och info min träning och mina framsteg. -22kg hittills! http://sockiss.blogspot.com

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *