Svar på frågor – första delen

Vad är det du VILL med bloggen, träningen och livet?

Sara ställde  en fråga som är så enormt stor och som jag skulle, förmodligen, kunna skriva en hel bok om.  Men egentligen så behövs inte en större utläggning. Så här är mina svar –

Bloggen:

Bloggen är för mig ett sätt att verkligen poängtera att DU och JAG duger precis så som vi är. Att hälsa och välmående definitivt inte handlar om utsidan och att livet är galet för kort för att påverkas av normer och osunda ideal.

Träningen:

Träningen för mig är som ett livselixir. Helt enkelt en ventil där hela min själ och kropp andas i symbios. Jag behöver det för att hela systemet ska fungera som en enhet. Så framförallt vill jag att träningen ska fortsätta att hjälpa min kropp att vara det viktiga redskap i livet som jag behöver.

Livet:

Jag vill vara lycklig. Med allt vad det innebär. Men jag vill också vara ok med att allt i bland inte är rosenrött. Jag vill se och känna världen omkring mig varje dag. Helhjärtat och extremt äkta.

 

Hur har du lärt dig att tänka så positivt och konstruktivt? Eller är du bara sån? (Wow!) Är du aldrig sur och på dåligt humör och tycker folk är knäppa? :)

Erika, du är underbar. Alltså jag tror det är så här, jag som alla andra har med mig år av underbara saker och mindre bra i min ryggsäck. Den jag bär varje dag. Ibland är den jäkligt tung och ibland bryr jag mig inte om den. Men jag vet att jag måste lära mig leva med det och vända det till något som jag hantera och som utvecklar mig, så jag väljer liksom att försöka vara positiv. Eller rättare sagt det känns naturligt att vara det. Men visst ibland tycker jag folk är galet okonstruktiva och invecklade. Ibland blir jag tokigt förbannad.

 

Älskar dina ”rules of the soul” – sparar ner alla till mobilen och kollar då och då när jag behöver pepp! Skickar dem även till min mamma som alltid blir lika glad!
Jag undrar vad du arbetar med och om du har tips på var man kan köpa bra men inte så dyra träningskläder?

Sara, tack! Blir glad av att du gillar dem och att din mamma gillar dem gör mig lycklig! Jag brukar säga att jag jobbar 50% med träning och hälsa – och det innefattar allt från att köra klasser på SATS till att utbilda och inspirera. Sedan är min andra halva digital och kreativ. Jag jobbar med och hjälper varumärken med deras närvaro i social media. Jag är något så fancy som Interactive Art Director & Digital Social Expert. Men det är bara en titel.

Billiga träningskläder. Kika på Sportamore. Campadre har ibland erbjudande. Nike har en outlet i Barkaby och en i Kungens kurva.

 

Hur tänker/jobbar du för att vara inspirerande och uppmärksam på varje klass? Att det inte bara ”går på rutin”. Tips på att bli en ännu bättre cykelinstruktör alltså! :)

Åh underbar fråga Madeline, men också svår att svara på. Jag tror alla instruktörer är olika och har olika behov. Mitt driv är att jag är så galet intresserad av att se mina deltagare utvecklas och komma framåt, både på insidan och utsidan. För att lyckas med det, måste jag ständigt vara ett helst 10 steg före. Jag söker inspiration överallt. Jag gräver, analyserar mig själv och mina klasser ibland så att jag är dumdristig. Jag är tyvärr född med en längtan efter ständigt mer kunskap och det behovet stillas aldrig.
Konkreta tips är att se dig om efter inspiration utanför salen eller i salen men då med någon annan på ledarcykeln. Jag läser forskningsrapporter. Jag tjuvlyssnar på proffsen. Jag dammar av alla mina egna erfarenheter och böcker med jämna mellanrum. Känner av trender. Diskuterar och bollar med människor i min omgivning och lyssnar på mina deltagare om vad de vill ha och hur de upplever det jag försöker förmedla.

 

Först och främst, tack för en grym blogg och inspirerande blogg! :)

Min fråga till dig är hur du blev en Nike Master Trainer och jobbar med hälsa/träning? Slumpen eller har du målmedvetet jobbat mot det?Har du något mer jobb vid sidan av?Nike Run Club är föresten hur kul som helst. Jag önskar bara att jag oftare hade möjlighet att åka in till stan och springa mer er.

Tack Maria för att är här inne – glad att du gillar min blogg. Du är välkommen att springa med oss. :)

Oj, jag vet inte riktigt just hur jag hamnade där jag hamnade. Eller jo kanske.  Jag har alltid en klar målsättning om var jag vill och delmål dit. Når jag ett mål sätter jag ett nytt. Min utmaning är att stanna upp ibland, vilket jag tycker jag blivit bättre på. Min stora dröm vara att bli en del av Nike. Men lika viktigt för mig var att få vara den jag är. Jag tror att jag medvetet har jobbat med att värna om och bygga upp mitt eget varumärke. Om jag har lyckats vet jag inte riktigt, men jag hoppas det. Mitt intresse för träning har alltid funnits, jag slet med att försöka bli civ ingenjör, drog på mig onödiga studieskulder fast min längtan låg mot just det jag gör idag (läs mitt svar ovan).  En dag, när jag landat i vad jag ville och vad jag ville göra av mitt liv, satsade jag. Eller rättare sagt levde helhjärtat.

 

Jag fortsätter såklart svara – så fråga på.

 

 

3 Comments

  1. Johanna 20 februari, 2013at08:50

    Hej! Tack för en blogg med kloka ord och vackra bilder. Våren och sommaren ligger framför oss och jag vill gärna upptäcka mer av Sverige. Har du några tips?! Jag gillar stad och land, djupa skogar och öppet hav samt små genuina caféer.

  2. Pingback:Svar på frågor – andra omgången « jessica claren

  3. Cilla 20 februari, 2013at15:55

    Så himla rolig läsning :) Jag tror inte att någon har frågat, men i så fall får du hänvisa till gammalt svar ;) jag undrar hur du får livet i stort att gå ihop. Jobbet, träningen, vänner/det sociala, kärlek. Vad är dina bästa tips för att någon form av balans i livet och inte ha för mycket fokus på en aspekt i taget?

    Jag tycker så mycket om din blogg Jessica!

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *