Kärleken för att vara ryttare på en carbonhäst har nog aldrig varit större. Det bubblar och sjuder, lite varstans, och fler väljer att kasta sig upp på sadeln.

Jag har varit en sväng ute på Sweden Bike Expo. Precis som “Allt för hälsan mässan” – tycker jag att man kunde jobbat betydlig mer med exponeringsytorna och byggt en lika “ombonad” miljö som matmässan lyckats med.

Jag konstaterade än idag att jag hoppas att cykelvärlden blir mindre “gubbig” och att fler tjejer vågar ta sig in. Ett skönt inslag mitt i en extremt mansdominerad mässa, var att se Emma Johansson i föreläsningssalen.

Även när jag skriver detta inlägget kan jag inte sluta fascineras över att det verkligen är så extremt få tjejer som cyklar och vägrar liksom bara köpa att det beror på att cykling är en extrem “prylsport”. Klumpiga vinligar gör inte att det känns mer välkomnande att vara tjej. Vad tror ni det beror på – varför dominerar gubbarna?

 


jessica

a stunning soul. fabulous spirit. a body as a temple. everything united in the biggest heart. thank you for visiting. remember to stay true to yourself and embrace your inner warrior.

Author posts

Privacy Preference Center