Sweden Bike Expo

Kärleken för att vara ryttare på en carbonhäst har nog aldrig varit större. Det bubblar och sjuder, lite varstans, och fler väljer att kasta sig upp på sadeln.

Jag har varit en sväng ute på Sweden Bike Expo. Precis som “Allt för hälsan mässan” – tycker jag att man kunde jobbat betydlig mer med exponeringsytorna och byggt en lika “ombonad” miljö som matmässan lyckats med.

Jag konstaterade än idag att jag hoppas att cykelvärlden blir mindre “gubbig” och att fler tjejer vågar ta sig in. Ett skönt inslag mitt i en extremt mansdominerad mässa, var att se Emma Johansson i föreläsningssalen.

Även när jag skriver detta inlägget kan jag inte sluta fascineras över att det verkligen är så extremt få tjejer som cyklar och vägrar liksom bara köpa att det beror på att cykling är en extrem “prylsport”. Klumpiga vinligar gör inte att det känns mer välkomnande att vara tjej. Vad tror ni det beror på – varför dominerar gubbarna?

 

5 Comments

 1. Pingback:Cyklande tjejer | Anna Jansson

 2. Jenny Björklund 19 november, 2012at15:01

  Hej Jessica!
  Bra att du gräver lite i anledningar till varför det inte syns lika mkt tjejer inom cykling som killar!
  Vi var ett helt gäng på mässan från https://www.facebook.com/#!/groups/176479409036078/ Cyklande tjejer-gruppen på Facebook, några av oss hade våra “Teamkläder” på oss och gjorde lite skön reklam där!
  Vi fick mycket frågor och berättade för många om gruppen, fick in en hel drös med nya medlemmar oxå efter mässan!

  HOppas vi blir fler och att vi lyckas smitta av oss glädjen i att cykla till många många fler!
  Cykel-love!/Jenny

 3. Elna 19 november, 2012at15:18

  Jag tycker att Cykelsverige blir mindre gubbigt hela tiden, även om det går lite långsamt. Det är mer tjejer nu än för fyra år sedan när jag började cykla – vi är fortfarande få men det ökar och jag tycker vi fokuserar på det och sprider glädjen med cykel så att det blir ännu fler!

  Attans att jag inte visste att du var på Emmas föreläsning, jag var där också, hade varit kul att säga hej – hoppas på tillfälle en annan gång!

 4. Bea 19 november, 2012at16:25

  Då var det dig jag skymtade! Du är då bannemig lika snygg som jag föreställt mig!
  Gällande tjejer och cykling… Bra fråga! Jag har många gånger ställt mig den frågan!
  Jag som frälst MTBtjej kan ju förstå det där med vurpor! Men vi åker ju inte bara runt och vurpar? Och racercyklar är ju inte det vanligaste att vurpa med!
  Mer cykelforum och fbgrupper för tjejer!!

 5. Minialthini 20 november, 2012at22:44

  Men egentligen, spelar det någon roll om det är fler killar än tjejer ? Inte för mig i allafall. Tjejerna kommer att komma, snart . Tills dess- happy biking och vi ses i ett lerigt spår söder om söder;)

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *