Ta det lugnt

Alla bloggar svämmar över med vårkänslor. Nya löparskor köps överallt i Stockholm. Trafiken längs med vattnet runt om Kungsholmen tätnar. Vi tappar en timmes sömn över en natt och får en ljusare morgon. Löpsedlarna börjar fullkomligen kräkas ut bantningshets. Gymmen svämmar över – lite till. Åtminstone de första kvällarna – innan rosé och annat umgänge lockar mer.

Någonstans här, mitt i röran, vill jag bara påminna om att skynda långsamt. Satsa inte 200% och fall som en pannkaka efter 5 dagar då kroppen säger ifrån. Om du nu vill göra en förändring – satsa på att göra den för  h e l a   l i v e t. Det låter och är klyschigt – men också väldigt hälsosamt. Fångas inte i hetsen utan fundera på vad du vill och vad som du framför allt tycker är roligt och som motiverar dig. Investera i det. Vägra belasta din träning med krav – från dig själv och andra. Vägra göra den till ett nödvändigt ont. Se till att du vaknar varje dag och älskar de du ska göra, annars gör något annat.

 

 

6 Comments

 1. Erika 26 mars, 2012at09:15

  Sant, sant, sant! Älskar den sista raden. På tal om älskar :)

 2. pilla 26 mars, 2012at09:19

  Sant! Ha en toppendag :) hoppas komma på dina superpass snart igen!

 3. helena - a global traveller fast i vardagen 26 mars, 2012at10:44

  Kloka ord! Ska ta det lugnt och bara gà ut och springa en vanlig härlig runda vid sjön, men njuta av att inte frysa längre ;)

  Bara en sak; sommartidsomställningen ger ljusare kvällar, men mörkare mornar om jag inte är ute och cyklar. Dock sà kommer ju sommaren snart med bàde ljusa mornar och kvällar, och nätter för den delen för er uppe i norra Europa.

 4. Användarens profilbild jessica 26 mars, 2012at11:16

  Så klart – jag som var snabb – kvällarna blir ljusare! KRAM på er alla 3! Erik & Pilla, hoppas verkligen vi ses snart igen!

 5. Åsa 26 mars, 2012at14:38

  Nu måste jag fälla en liten tår, faktiskt… Det var just orden “vägra belasta din träning med krav”, som högg mig just idag. I morgon bitti blir det Body Balance här i Falun i stället för ett hårt styrketräningspass. Needed that! :)

 6. Jojohanna 26 mars, 2012at21:25

  Klokt. Och jag vill inte ha vårkänslor än! Om ett par veckor kanske, men inte nu. Jag har ju blivit snuvad på vårvinterkänslorna hittills i år, så jag hoppas på en liten vinterdusk till så det finns snö kvar till påsk…

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *