TIME TRIAL

Dags att börja använda bloggen lite till dess huvudsakliga syfte… så till dagens klass.

Tour de France börjar med första etappen imorgon lördag den 4:e juli. Tjohooo! Jag kommer mao att i hela july köra klassupplägg efter etapperna. Vi smygstartar idag med första etappen som är en TIME TRIAL. Utmaning för dig som deltagare (och inte minst för mig) ligger i att under klassen försöka jobba precis några slag under vår tröskelpuls under en längre period. (Tröskelpuls, är ett namn på intensitetsnivå vid vilken muskulaturen producerar mer mjölksyra än den hinner med att göra sig av med.) Syftet är att på lite längre sikt alltså höja mjölksyratröskeln.

Vi kommer gå ut med ca 35 min förberedande “uppvärmning”. Efter första 10 minuterna låter vi 5 stycken 60sec lättare intervaller avlösa varann med 60 sec återhämtning. Efter det 5 min på lite högre intensitet därpå 5 min återhämtning innan vi går in för start för vår time trial på 20 min.

Jag har laddat med ny grym musik, kommer bli heeeeelt outstanding!

IMG_5148

Passade också på att unna mig en ny grym (rosa… förståss) nike väska igår!

1 Comment

 1. Jaime P 3 juli, 2009at19:28

  Grymt upplägg för för ett Tempolopp!
  Du har förstått det här med att finna utmaningen i oss själva!
  Önskade att jag var med och körde!!!!!
  Annars är det jätte svårt att hitta något liknande som ett Tempolopp fast på en Spinningcykel. Man kan ju inte bara sitta ner hela tiden.(kan bli lite tråkigt) Så din tanke är grym på hur man kan köra istället.

  Puss

  Jaime

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *