Tips inför Midnattsloppet

Midnattsloppet är ett av Sveriges kanske häftigaste löparlopp. Få lopp lyckas få till en sådan folkfest. Det står folk överallt och hejar. Loppet ramas in av musik, ljus och sjukt bra arrangemang. Spring inte med hörlurar, dels så missar du allt som händer runt omkring loppet och tar inte in hela stämningen sedan kan det vara rentav farligt att inte höra om det händer något runt omkring dig.

Midnattsloppet är ett relativt kort lopp på 10km. Du behöver inte göra någon specifik kolhydratladdning, men se till att du äter bra mat och ordentligt med start från och med idag. Framför allt, drick ordentligt med vatten.

Vi reagerar alla olika på vila och träning, men det kan vara smart att vila idag torsdag och sedan jogga ett lugnt och kort pass i morgon för att väcka kroppen. Alltså ett lätt lätt löppass.

Dagen D, vila och ta det så lugnt som möjligt. Ladda med att fylla på med bra energi och vatten. Boka inte upp en massa grejor utan gå in i “racemood”. Se till att du har tvättat och fixat med kläderna du ska springa i dagen innan. Byt inte till nya grejor utan spring i skor som du har sprungit i förut etc.

Innan start, kom i god tid. Det är galet mycket folk som ska in i startområdet.

Se till att värma upp. Jogga lätt 10-15 minuter och kör några korta stegringslopp, så du är beredd på rycken som lätt sker i starten.

Väl i startfållan – njut av den lite smått upprymda och pirriga känslan. När startskottet går, rusa inte, bry dig inte om att alla andra sticker iväg i 110 – du tar igen det sen.

Vitabergsbacken – ta det lugnt, du fixar den – den enda riktiga utmaningen, när den är gjord så har du en skön resa in i mål.

Massa lycka till och njut av loppet!

 

 

 

 

 

 

 

2 Comments

  1. Lena S 15 augusti, 2013at13:17

    Får nästan lite gåshud av att läsa uppladdningstipsen! Tack för det. För min del är det dock inte dags för Midnattslopp förrän 7 september i Malmö. Ser så mycket fram emot det!!!

    PS Tack för “It´s all in you”-tröjan. Sprang i den igår och tyckte nog att jag strålade lite extra. ;-)

    // One happy happy runner

  2. minialthini 15 augusti, 2013at13:33

    Lite deppigt att inte vara med i år, jag har sprungit 15 ggr:) nu blir det Cykelvasan istället:)

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *