Eminenta Cykelkatta (bloggtips!!!) har gjort ett inlägg om “tre grundläggande träningsråd för dig som är ny inom landsvägscykling“. Så jag spinner på den tråden och gör tips för dig som ska börja köra mtb.

Se till att ha roligt. När man har roligt utvecklas man. På alla håll och kanter. Saker som är roligt – längtar men efter. Att cykla i skogen är barnsligt roligt. Det finns få saker som ger så mycket pirr och lyckorus – eller frihetskänsla för den delen.

 

Cykla med alla möjliga. Och dra dig inte för att cykla med de som är bättre än dig. Man lär sig enormt mycket att följa spårval och se andra köra på ställen som kan kännas knepiga.

Bli ett med din cykel. Lär känna den med andra ord. Cyklar är olika. Hur känns just din? Hur tar den svängar, hur hanterar den stöt och bröt? Oftast sitter begränsningarna i huvudet på cyklisten. Så ut och plocka tid i sadeln – då blir du en bättre cyklist.

 

Ta hand om din cykel och alla grejor. Sköter du dem så håller dem längre och framförallt så undviker du strul när du är ute i skogen.

 

Njut av naturen. Farten. Vinden. Ta  hänsyn till andra som också är ute i skogen. Var vänlig och ödmjuk. Vi alla vinner på att vi möter andra som också är ute med ett leende och hänsyn.

 

3 Comments

  1. Pingback:Grymma tekniktips jag fått från coola MTB-cyklister - Elna Dahlstrand

  2. Mari 5 april, 2017at17:15

    Ser barnsligt roligt ut :)

  3. Pingback:Bloggsvepet - Helena Enqvist - hon som cyklar lite

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *