Alldeles för ofta väljer vi att jämföra oss med andra och andras styrkor och glömmer att alla har bättre och sämre sidor. Ingen är genuint perfekt i alla lägen i livet – däremot är du det bästa du kan var med de egenskaper du har.

Det är så himla lustigt att vi oftast aldrig är nöjda just där vi står i nuet utan ganska ofta, typ nästan jämt, vill identifiera oss med någon/något annat som vi i någon tankevurpa satt upp som ett ideal att sträva efter och därmed också kanske förminskat det som finns på insidan av dig själv istället för att lyfta fram det och slå dig själv på bröstet, lycklig över det du är. Du. Ingen är som du.

Vet du, det är aldrig försent att förverkliga drömmar eller göra det du alltid velat och knappt vågat drömma om.

Steget dit är så mycket kortare än vad du anar. Och du vad är verkligen det allra värsta som kan hända om du testar att kliva i den riktningen du helst vill gå?

Livet är en fantastisk resa, ibland som en berg- och dalbana och det är bra att påminna sig själv om att det alltid kommer en ljusare dag när det är lite moln framme som tynger ned axlarna.

Det finns bara en som du. Jo faktiskt det är så. Hur häftigt är inte det, av 7 miljarder människor – är du ensam om att vara du. Det finns med andra ord ingen som har ett likadant skratt som du eller fungerar precis som du. Vi är gjorda för att vara olika. Därför är det bara dumt att försöka passa in i någon mall. Lyft fram det som är du. Och var stolt över dig själv varje gång du gör det. Släpp fram den där personen oftare än oftast. Hon eller han som är – DU.

Du, så som du är, är otrolig. Alla människor är unika och olika. Vi har olika sidor. Olikheter och likheter. Styrkor och svagheter. Välj att se dina styrkor och definiera dem. Hjälp din omgivning att se sina styrkor genom att boosta dem istället för att påpeka deras svagheter. Ge mer beröm, leende och klappar på axlar.

Det finns inte i heller någon som kan göra precis så som du gör. Alltså ingen som springer likadant, ingen som står i hunden exakt likadant. Så, vad du än vill göra i livet gör det på ditt sätt. På det sättet som känns bra i magen för dig. Och när du är i farten, skruva ner prestationskraven på utförandet, njut istället av upplevelsen och resan.

Du bär också med dig ett arv från dina föräldrar. Det du kan är sammantaget av flera generationer tillsammans och förvaltat av dig till en egen unik förmåga att göra underverk på ditt eget sätt. Alla små steg du tar i livet gör du för att du kan och är den du är. 

Om du ger världen ditt leende så kommer du garanterat få miljontals tillbaka. Varje gång du ler skickar du positiva signaler till dig själv. Kroppen frisätter endorfiner och du kan göra magkänslan lite varmare bara genom att faktiskt bara skicka i väg ett leende.

Din knutna hand är ungefär lika stort som ditt hjärta. Varje gång ditt hjärta slår hjälper det dig leva. En sådan liten muskel med ett sådan uthålligt och enormt ansvar. Ta hand om det. Träna det smart och kärleksfullt.

Att inse att alla andra är lika olika som du, kommer spara dig energi och skapa förståelse för beslut som du kanske inte hade tagit själv. Tillåt andra att var precis så som de är men välj din innersta cirkel till att bestå av vänner som ger dig energi och älskar dig för den du är. Välj bort de som gör tvärtom och låt dem hitta sin egen väg.

Utmana dig själv till utveckling men välj också att stanna upp och leva i nuet, det gör dig lugn i själen och hjälper dig att inte missa de där ögonblicken som du kanske just då inte värderar så högt men en tid senare inser var mer än bara ögonblick.

Jag tycker alla kroppar är vackra. Faktiskt. Jag tycker kroppen är en fantastisk sak som alltid anpassar sig till vad vi utsätter den för och inte utsätter den för. Aktivitet eller inaktivitet – så försöker den anpassa sig. Och det tar tid, tyvärr, att ibland lära sig älska den kropp man lever med hela livet. För vissa kommer det naturligt och för vissa händer det tragiskt nog aldrig. Vår kropp är ett arv av generationer innan oss och den finns där för dig och för din själ att bo i. Hur den än ser ut. Alla kroppar är bra på olika saker och det är det som är så himla fantastiskt. Det som är så sorgligt är att vi så länge i vårt sociala arv försökt likrikta mångfalden och tyvärr så himla dumdristigt påverkats av det i vår kommunikation till varann.

Ingen har rätt att någonsin värdera eller kommentera någon annans kropp.

Du är vacker, precis så som du ser ut. Tänk på det. Vacker är bara ett ord. Ideal är bara ett påhitt av samhället och kan vända från en dag till en annan.  Vad omvärlden tycker kommer aldrig spela någon roll om du inte älskar dig själv. Hur många gånger du än får höra så måste du upprepa det tills du tror på det själv. Lyckan måste komma inifrån.

Du lever nu. Fånga varje sekund men bli inte stressad av de sekunder som passerat, du har levt då med.

 

 

4 Comments

 1. Isa 1 april, 2017at21:18

  När man … Läser ett inlägg och det känns som att det är riktat rakt till en själv Bara till mig. Som att någon ser en in i ögonen och säger “du , lyssna nu, ordentligt!”Som att få hjälp att borsta av gruset nu när man rasat och skrubbat sina knän av jämförelse och oschyssta krav på sig själv. Såklart vet jag att det inte är skrivet till mig, jag menar inte så, men känslan går rakt in. Det behövdes. Ovh jag lyssnade. Kommer gåntillbaka och påminna mig själv.För det vill jag säga..tack Jessica, för orden /Isa

 2. Cecilia 2 april, 2017at06:20

  Otroligt bra skrivet! Orden går direkt till mig och jag suger åt mig allt, för jag vet att jag är på rätt väg, den vägen jag vill gå, min väg!

 3. Lisa 2 april, 2017at11:07

  Så fint skrivet! Jag kan bara skriva under på allt du skriver. Ha en fin dag Jessica och tack för din fina och kloka blogg!

 4. Mari 3 april, 2017at18:24

  Så himla himla fint <3

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *