Det här med att sätta träningsmål. Hur gör ni?

Jag är extremt målmedveten och det lustig är att jag också är extremt rädd att göra träningen till något olustigt. Min filosofi är att jag ska göra det som är bäst för mig både mentalt och fysiskt. Det låter otroligt angenämt men är relativt svårt i en värld som både är extremt prestationsinriktad och utseendefixerad. Jag älskar att nå mål och jag älskar lika mycket att bara var nöjd med det jag har. Det sistnämnda är betydligt svårare än det förstnämnda.

Så vad jag vill nu är att ha en kropp som är starkare och mer funktionsduglig än vad den varit. Jag vill kunna springa snabbt (inte lika snabbt som när jag tävlade dock) och samtidigt vill jag också vara explosiv och uthållig. Jag vill kunna instruera med hela hjärtat och lite till samtidigt som jag tar värsta carvingsvängarna.

Hur gör man allt detta prestationslöst? Det är min största utmaning och mitt största träningsmål.

Visst det hade varit jäkligt kul att springa maran snabbt som fan – men mest för att känna att jag kan. Men om det blir så, att jag blir snabbare, som en sekundär förmåga i allt ovanstående, då springer jag nästa år.

Jag har precis sett ett av alla “gör om mig program” som handlar om att tappa i vikt och visst det är en hälsoaspekt i att inte vara överviktigt men det är likt förbannat en hälsoaspekt i att må bra oavsett vikt. Jag tycker att vi ska sträva efter att träna det som är roligt, det som får oss att vilja ta på oss skorna. Sådant som lindar i själen i honung och balsam.

Absolut ibland kliva utanför bekvämlighetszonen och göra något som tänjer på gränserna. Sådär lagom. Ibland kanske jobbigt intensivt som att springa en mara +4 grader och hällande regn – där hela hjärtat är med av en sund anledning.

Inget i livet är viktigare än att du och jag mår bra – där vi är just nu.


jessica

a stunning soul. fabulous spirit. a body as a temple. everything united in the biggest heart. thank you for visiting. remember to stay true to yourself and embrace your inner warrior.

Author posts

Privacy Preference Center