Träna med mål

Det här med att sätta träningsmål. Hur gör ni?

Jag är extremt målmedveten och det lustig är att jag också är extremt rädd att göra träningen till något olustigt. Min filosofi är att jag ska göra det som är bäst för mig både mentalt och fysiskt. Det låter otroligt angenämt men är relativt svårt i en värld som både är extremt prestationsinriktad och utseendefixerad. Jag älskar att nå mål och jag älskar lika mycket att bara var nöjd med det jag har. Det sistnämnda är betydligt svårare än det förstnämnda.

Så vad jag vill nu är att ha en kropp som är starkare och mer funktionsduglig än vad den varit. Jag vill kunna springa snabbt (inte lika snabbt som när jag tävlade dock) och samtidigt vill jag också vara explosiv och uthållig. Jag vill kunna instruera med hela hjärtat och lite till samtidigt som jag tar värsta carvingsvängarna.

Hur gör man allt detta prestationslöst? Det är min största utmaning och mitt största träningsmål.

Visst det hade varit jäkligt kul att springa maran snabbt som fan – men mest för att känna att jag kan. Men om det blir så, att jag blir snabbare, som en sekundär förmåga i allt ovanstående, då springer jag nästa år.

Jag har precis sett ett av alla “gör om mig program” som handlar om att tappa i vikt och visst det är en hälsoaspekt i att inte vara överviktigt men det är likt förbannat en hälsoaspekt i att må bra oavsett vikt. Jag tycker att vi ska sträva efter att träna det som är roligt, det som får oss att vilja ta på oss skorna. Sådant som lindar i själen i honung och balsam.

Absolut ibland kliva utanför bekvämlighetszonen och göra något som tänjer på gränserna. Sådär lagom. Ibland kanske jobbigt intensivt som att springa en mara +4 grader och hällande regn – där hela hjärtat är med av en sund anledning.

Inget i livet är viktigare än att du och jag mår bra – där vi är just nu.

8 Comments

 1. Petra Axlund Stegman 5 juni, 2012at00:14

  Hear, hear!!! Mitt mål är att träna för att bli starkare i min vardag, orka och vilja göra allt det där jag har lust med, att vara skadefri och smärtfri. Och för att må bra och vara nöjd med det jag har. Hurra för dig och dina asbra inlägg!!!

 2. Janne 5 juni, 2012at06:03

  God morgon!
  Håller med, bra skrivet.
  Dom sista raderna kommer jag att ha i sinnet om det blir en
  Vättern runda i spöregn! Hoppas dock på vettigt väder.
  Det viktigaste är väl ändå- Att må bra här å nu!

 3. Madde! 5 juni, 2012at06:27

  Tummen upp för detta inlägg och UNDERBAR bild!=)

 4. Pingback:Working on a dream…

 5. StepUp 2 Fitness 5 juni, 2012at10:18

  Mycket bra skrivet! Jag vill ha en stark, funktionell kropp som mår bra. utan ångest och krav!!! Ha en finfin dag!

 6. Heidi 5 juni, 2012at19:21

  Det är ju du som borde skriva en träningsbok, inte den ena av systrarna mode :)
  Har du flera bra tips på snabblagad o bra mat? Det med pasta, tomat, basilika osv. blev supergott.

 7. Användarens profilbild Jessica 5 juni, 2012at19:21

  Finingar! <3

  Heidi – recept kommer och tack söta.

 8. Annie 5 juni, 2012at20:58

  Jag känner igen mig. Tror man får ut mycket av att satsa och våga, men att hela tiden ta en helikoptersväng och se att det här är inom området “förverkligande” inte “överlevande”. Om jag inte spänner bågen så vinner jag inget men kan ha det bra ändå. Spänner jag bågen och misslyckas- så lär jag mig men dömer inte. Lättare skrivet än gjort! :)

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *