Uppdatera din cykelsal

I lördags morse åkte jag till Oslo för att presentera cykelklasser på Connected Experience Convention. Technogyms helhetslösningar ruskar om gruppträningsalarna och äntligen är det så digitalt att jag blir lycklig. Viktigt dock i den digitala världen, att inte glömma av det enkla avskalade kan vara lika bra. Att det är träningen i sig som är det viktiga. Men jag älskar att jag kan köra film, watt, rpm och puls på en och samma gång – och växla mellan dem. Eller köra allt på samma gång.

Och jag tror att många behöver haka på och uppdatera cykelsalarna. Uppdatera det som står fysiskt i salarna och vad som erbjuds ut till medlemmarna. Och framförallt, se över innehåll på klasserna och utnyttja det faktumet att vi kan göra så himla mycket bra i cykelsalen. Ge variationen mellan enkla avskalade pass till pass där du får allt och lite till.

Det är ändå faktiskt så, att medans många klasser som fanns för 10-15 år sedan har fått ge vika för andra träningsformer, så har cyklingen jämt och ständigt stått stark. Jag tycker att det är lite lustigt att vi idag ändå fortfarande benämner klasserna med ett ord – “spinning” eller “cykel”. Att vi inte erbjuder på schema rena enkla beskrivningar av vad syftet på klassen. Tänk vilken dröm att ha en anläggning som försöker vara lika trendig i cykelsalen som i övriga gruppträningssalar där det oftast pumpas in nyheter. Att ge medlemmarna en chans att se över helheten av vad de får där och då.

Jag tycker det är dags att cykelsalen får komma fram i rampljuset.

Att det investeras och satsas på de medlemmarna, instruktörerna som väljer att lägga sina träningstimmar där inne.

 

2 Comments

  1. pernillabredolt 23 april, 2017at18:06

    Jag önskar att man visste vilken slags musik det var på klasserna innan. Var på en intervall klass på SATS i förmiddags som hade riktigt bra upplägg men när det var musik a la Flashdance och schlager tappade jag nästan lusten. I just spinning känns det som deltagare att musiken gör så mycket. Jag har extremt svårt att peppa igång och köra max om det inte är musik i min smak.

  2. Användarens profilbild jessica 26 april, 2017at10:25

    Åh Pernilla, man kanske skulle presentera instruktörerna på ngt sätt där det framgår vilken musiksmak de har. Det skulle kunna vara en grej. :)

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *