För någon vecka sedan hade jag och två av mina absolut bästa vänner Sara och Åsa – vinkväll. Vi har alltid vinkväll när vi ses, det hör liksom till. Sara känner ni säkert som Träningsglädje och Åsa har ni säkert med koll på. Sara hade precis gjort en repris på instagram och frågat sina följare vilka vad de tror om henne, förutfattade meningar, de har om henne för att sedan låta någon i hennes närhet svara på påståendena. Jag tyckte det inlägget var så himla härligt på något sätt, och ville göra ett likadant – påhejad av Sara, såklart. Sagt och gjort postade jag på instagram och bad er berätta vad ni tror om mig.

Jag är ju jag, men det är himla häftigt och lärorikt att ta del av hur min bild av mig själv och hur jag uppfattas stämmer överens – eller inte. Så nu har jag låtit just Sara och Åsa svara på era påstående och min team mate i Team She Rides, Elna (ni har väl läst om vår träff förra helgen med teamet) – ärligt och naket för att ge er den ärliga sanningen.

Är outtröttligt positiv och inkluderande

Sara: Det är SÅ många som Jessica tussat ihop på sina klasser. Hon har en fantastisk förmåga att se alla och få alla att känna sig välkomna!

Åsa: Inkluderande – ja. Alltså du är ju positiv. Men alltså mer väldigt sann som person. Du är en underbar person. Inget smakar ju så bra som en vinst, däremot är du världens mest generösa och omtänksamma person när det kommer till dina konkurrenter: innan tävling och efter tävling. Du är långt ifrån dålig förlorare, du har ett driv som få: vinnarskalle och enorm motor.

Elna: Ja. Och även när du blir ledsen för att någon inte delar dina inkluderande värderingar letar du fram det positiva.

Aldrig längtar efter en lat stund i soffan

Sara: Haha. Jo. Soffa, vin och lösgodis – så har jag tillbringat MÅNGA kvällar hemma hos Jessica!! Däremot kan hon inte sitta normal. Hon krumelurar alltid ihop sig i soffan eller på en stol!

Åsa: Du är grym på att lata dig soffan!

Elna: Johodå.

Mitt svar: Jag älskar att lata mig i soffan. Ingenting är skönare. Tror det beror på att jag alltid har så mycket brus omkring mig och att få landa i soffan och köra ett seriemaraton med ett glas vin liksom landar själen lite.

Alltså ja – jag kan inte riktigt sitta utan att krumelura ihop mig.

Kommer synas på startlinjen på SM i elit i Östersund i år

Sara: DET HOPPAS JAG MED

Åsa: Klart Jessan står på startlinjen i Östersund!

Elna: Om jag får bestämma så står vi där båda två tillsammans med andra teamisar i år. XCM är din specialitet jag är övertygad om att du skulle rocka SM i XCO.

Mitt svar: Det inte Åsa och Sara vet är att det är XCO i Östersund. Man vet aldrig men jag kommer starta SM i XCM som går i Ludvika.

Aldrig skulle skaffa katt

Sara: Nä. Hon skulle aldrig skaffa katt och aldrig skaffa en soffa i sammet. Fast det senare skulle faktiskt passa hemma hos henne!

Åsa: Har svårt att se en katt i detta hundälskade hem. Har vi ens pratat katt en endaste gång?Känner få som älskar hundar så mycket som du.

Elna: Det här har jag inte ens funderat över. Jag tror aldrig du skulle välja en katt, du är en hundmänniska i ryggmärgen men om det du fick en katt i knäet som inte hade någonstans att ta vägen är det såklart du skulle behålla den och ta hand om den, du är liksom djurvän rakt igenom.

Mitt svar: Nä katt är inte mitt djur. Jag är hundmänniska. Enda anledningen till att jag skulle skaffa en katt är om den behöver räddas och behövde ett hem och hjälp.

Är stark

Sara: JA. Starkaste jag känner!

Åsa: Du är stark på många plan Jessica. Undran är vilken styrka. Du är stark inom många idrotter och inte minst på cykeln.  Men också inom livet i stort. En enormt vacker styrka hos dig – du vågar visa när du är svag. Det är styrka på riktigt.

Elna: Ja. PÅ så många vis. Men också klok nog att tillåta dig att vara motsatsen emellanåt.

Mitt svar: Ibland känner jag mig väldigt svag. Det är svårt att bedöma det själv. Ingen är mer kritisk än jag själv mot mig själv.

Älskar att få kaffe på sängen

Sara: Jajamen. Hennes kille (FÄSTMAN) är smart som serverar henne det varje morgon!

Åsa: Hahaha, jaaa du älskar att få kaffe serverad innan du stigit ur sängen. Han är bra din sambo som gör detta för dig varje dag.

Elna: Hundra spänn och en sadel i kolfiber på att första träffen när man googlar kaffe på sängen är din blogg.

Mitt svar: Ja, alltså jag överlever inte utan det där kaffet. Kaffe, vin och vatten är livets dryck. Ja kanske Maurten då med.

Glömmer kaffekoppar sidanom sängen

Åsa: HA HA HA! Ja, du glömmer kaffekopparna vid sängen!! Kan hända Jaime har fått plocka en och annan kopp efter dig, och kanske även mig…

Elna: Gör inte alla det? Faktiskt vet jag ju inte men jag skulle svara ja – klart du ställer en kaffekopp där och glömmer bort den.

Mitt svar: Antar att det är Jaime som skrivit det påståendet – ja alltså jag glömmer dem.

Är vegetarian men inte vegan.

Sara: Jessica äter medvetet men jag skulle inte stoppa henne i ett fack. Vegan är hon inte, det finns för många goda ostar för det!

Åsa: Man kan ju tro att du är vegan eller vegetarian med dina gröna fingrar och all fantastik vegansk mat du bjudit på genom åren. Men. Känner nog ingen som köper såå dyra charkisar som du. De kan aldrig ha varit vegetariska?!

Elna: Nä. Varken vegetarian eller vegan men du tänker ju till kring vad du äter.

Mitt svar:  Jag äter väldigt medvetet. Men är också noga med att njuta av maten jag äter. Jag äter bra och god mat. Lägger gärna extra pengar på just bra mat. Jag älskar sätta guldkant på det mesta. Jag äter mindre och mindre kött och har varit vegetarian 10 år fram till att jag var 25. Efter 25 så har jag ätit allt – men i princip bara kött från vilt och glada djur som haft det bra och är slaktade humant (hur man nu kan göra det) och ekologiskt, närodlat. Låter lite präktigt, men med mat är jag noga.

Är en person som har 1000 saker på gång samtidigt

Sara: Jajamen. Med outtröttlig energi. Det imponerar. Jessica är den perfekta partnern att få energi och inspiration från. Det finns aldrig problem, bara utmaningar…

Åsa: Helt rätt att försöka boka in cykel och vindejt med en ganska uppbokad Jessan. MEN Vänta med dessertvinet. 

Elna: Tusen räcker väl inte ändå? Tiotusen <3

Mitt svar: Jag är en kreativ människa som behöver få utrymme att göra saker. Vilket gör att jag såklart poppar idéer. Ju mer varierad min tillvaro är desto lyckligare blir jag. Och ju mindre saker jag har att göra desto mindre kreativ blir jag. Jag behöver många bollar i luften för att kunna plocka hem dem.

Är ostrukturerad

Sara: Både och. I huvudet har hon koll, men hon kan nog framstå som slarvig ibland. Det mest imponerande är att när det gäller träningsklasser så har hon alltid FULL koll. Men Jessica, administration är inte din starka sida…

Elna: Det kan kanske verka så men nej. Du är en sådan där som dyker upp med bubbligt skratt och med en miljon saker huller om buller i världens största väska och så har du ju tiotusen saker på gång men jag tycker att det finns en struktur i det där ändå – du vet vart du ska och du har en bra plan och är grym på strategi.

Mitt svar: Jag har alltid koll. Oftast stenkoll. Men kan nog vilja lite omedvetet ge sken av tvärtom. Som ett yrväder. Dåligt egentligen, borde marknadsföra min andra sida. Men avskyr absolut allt adminarbete, eller rättare sagt, jag går inte alls igång på det.

Att du alltid beställer det dyraste vinet

Sara: Detta skrev jag… men jag inser nu att det inte behöver vara det dyraste per se, däremot har du alltid fingertoppskänsla – och dina val är ALLTID bra.

Åsa: Haha, älskar även vår gemensamma vän som skriver ”att du alltid beställer det dyraste vinet”. Minns särskilt ett tillfälle när vi var på träningsläger – blandat nära vänner, bekanta och kanske några som träffade dig för första gången. Du pekar ut ett fantastiskt vin på vinlistan, med prislapp därefter. Om jag inte minns helt fel, möttes jag och Sara med nyfiket leende – och undran över hur denna vinbeställning skulle motas av den blandade kompott med människor. ”Den kan du ta” – fick du som svar av någon. EN helg med många skratt, precis så som det brukar bli i ditt sällskap.

Elna: Nope. Du väljer det godaste och det är nödvändigtvis inte samma som det dyraste.

Mitt svar:  Jag beställer alltid det godaste vinet och oftast det dyraste.

Din favoritfärg är grön eller lila

Sara: Du passar väldigt bra i de färgerna i alla fall.

Elna: Grön och lila? Trodde din favoritfärg just nu är ett team mtb-cyklister i orange jacka.

Mitt svar: Nja – har inte en direkt favoritfärg. Gillar färg och gillar svart.

Här är en bild på mig. I klänning. Jag har väldigt sällan klänning. Och klädd i grönt. Gillar absolut grönt.

Är en perfektionist

Sara: Hon har extremt bra smak!

Elna: För det mesta men inte alltid. Det beror på vad det gäller!

Mitt svar: Ja absolut beroende på vad det gäller. Framförallt i saker eller sammanhang där jag står som avsändare, mitt varumärke eller i relationer mot sponsorer och partners. Avskyr oseriositet, slarv och dålig kommunikation.

Är världens finaste själ

Sara: Ja såklart hon är.

Åsa: JA!

Elna: Utan tvekan, mer omtänksam människa får en leta efter!

Mitt svar: Den här kan jag inte svara på. Blir himla rörd in i hjärtat.

Du tränar varje dag

Sara:Jessica har en förmåga att smygträna. Hon tränar mycket och hon tränar ofta men hon har en förmåga att vara extremt ödmjuk med sin träning och skryter aldrig med sin trä ningsmängd. Det är fint på något sätt.

Åsa: Du brukar prata om att det är bra med vila.

Elna: Nope. Du kan din träningslära och vet att det där med vilodagar, det är minsann kung.

Mitt svar: Det beror på var jag befinner mig i mitt program. Men jag tränar mycket. Merän vad jag kanske visar men vilar också.

Du är en glädjespridare

Sara:a. Det är precis det rätta ordet som beskriver Jessica!

Åsa: Glädjespridare JAA!! DU förtjänar att få lika mycket glädje tillbaka. Glöm aldrig det.

Elna: JAAAAA. Du sprider makalöst mycket glädje och inspiration.

Mitt svar: Man blir glad av glada människor. Jag är en typiskt gul person med inslag av rött. Mao så vill jämt få alla till att må bra annars mår inte jag bra.

Jag är tagen och rörd – kunde inte få en bättre alla hjärtans dag present.

3 Comments

 1. Ann-Margrete Clarén 14 februari, 2019at21:04

  Tack för härlig läsning! Ett leende på mina läppar!

 2. pilla 14 februari, 2019at22:16

  Härligt inlägg! Svårt att inte bli peppad när du är i närheten. Heja heja! Saknar torsdagsspinningen.

 3. Sofia 15 februari, 2019at17:01

  Så kul att läsa era svar, speciellt dina Jessica. Du ger så otroligt mycket på ett både ärligt och härligt sätt via sociala medier så det vore verkligen en dröm att få gå på något av dina pass och träffa dig på riktigt… snacka om inspiration.

  Kram på dig! / Sofia

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *