Vad är hälsa

Jag lyssnade på Sara och Annie när jag gick hem genom ett tokigt varmt och fuktigt Stockholm i morse efter att ha lyckats ta mig upp och träna nästan äckligt tidigt. De pratade om hälsa, på det där sättet som går rakt in i själen på mig. Inte enbart för att jag tycker de är fantastiska på alla sätt och vis, deras sätt att se på hälsa går hand i hand med mitt synsätt, vilket gör att jag älskar dem lite extra.

Så vad är hälsa för mig? För mig är det att våga leva, varje dag. Att göra sådant som känns bra i magen och själen. Att göra val som gör att att ditt energikonto berikas och våga säga nej till sådant som tar energi.

Så klart är det också att äta mat som gör kroppen lycklig, men kanske också ibland mat som du vill äta. Den där livsviktiga balansen. Att sätta förbud och måste är för mig inte hälsa.

För mig är det också hälsa att välja att släppa saker. Som ursäkten du aldrig fick. Skit i det, gå vidare. Det är inte i heller värt det att “beat your self down” med saker du inte gjorde eller skulle ha gjort. Välj att faktiskt uppskatta det du faktiskt gjorde.

Hälsa är faktiskt så mycket mer än träningstimmar och vad du har på tallriken. Mer vad du stoppar i ditt liv och hur det får dig till att känna dig inombords. Allra viktigast är nog kanske att det är bara du som kan definiera hälsa för just dig, det är bara du som vet när du är lycklig, på riktigt.

2 Comments

  1. Lina 25 oktober, 2013at08:06

    Lyssnade på podden igår! Grymt bra! :-)

  2. Anna 4 november, 2013at21:00

    Jätteklokt och bra skrivet!

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *