Det råder en frenesi och jakt på snabbfixen. Som alltid, men kanske lite mer maskerat eller bättre paketerat. HIT is the Big thing – eller inte. 5:2 drar ner folk i en lurad ämnesomsättning. Eller den här rumphysterin som råder nu. Allt är rumpa. Det är också ett faktum att skadorna haglar fritt just nu i crossfitvärlden.

Massor av studier visar att man kan få samma positiva resultat, om inte fler, genom att träna högintensivt och på så sätt slippa lägga slittimmar i gymmet, i spåret eller på sadeln. Eller?

Det är ingen nyhet eller större skräll faktiskt, utan något vi som tränat med eftertanke och lite kunskap om hur hela systemet fungerar, eller rättare sagt, att vi alla är olika och unika, vetat om typ i evigheter.

Skillnaden nu är bara den att människan har fokuserat på att bevisa och få stöd för ett enklare sätt att kunna passa in i den där mer accepterade “bästa versionen av dig själv”.

HIT är bra i många fall, MEN om du aldrig är nere och lägger grunden för visa basala processer och  funktioner ska bli stimulerade och bli mer effektiva, kommer du aldrig utvecklas så optimalt som du skulle kunna med HIT.

Våga vägra träna högintensivt ibland och ge kroppen omtanke att bygga förutsättningarna för att bli ännu bättre med HIT genom att träna lågintensiva pass.

Jag är så förbannat less att alla stirrar sig blint på “de senaste rönen”  istället för att tänka med sunt förnuft och faktiskt lite mer objektivt.  Vi kommer aldrig hitta en genväg. A short cut. Den där gyllene medelvägen finns av en anledning.

Och som alltid så handlar allt om vad du vill ha din kropp till. Varför du tränar. En sprinter kör inte långpass över 3 mil tex.

Högt och lågt. Kroppen, hjärtat, lungorna och huvudet har behov av att vara i alla register.

 

5:2 dieten


jessica

a stunning soul. fabulous spirit. a body as a temple. everything united in the biggest heart. thank you for visiting. remember to stay true to yourself and embrace your inner warrior.

Author posts

Privacy Preference Center