Kommer ni i håg mitt halleluljainlägg om skyltdockor som såg lite mer “vanliga” ut – jag hoppades då på en positiv trend som påverkar oss i rätt riktning både i ideal, självkänsla och hela faderullan.

För någon dag sedan delade jag en bild som florerade på FB  – den spred sig som löpeld och många med mig var upprörda och förbannade.

Gina Tricots anorektiska skyltdocka – Där stod hon mitt i centrala Stockholm, mitt framför tusentals tonåringar som alla letar efter ett ideal att förlika sig med.

Att Gina Tricot inte lärde sig av kängan de fick i November och att det inte tagit ett steg i rätt riktning för att påverka våra sjuka ideal i en sundare riktning – hade väl varit smart i och med att de lanserade träningskläder – är sorgligt. En skyltdocka säger ganska mycket om företagets värderingar. Det känns så innerligt tråkigt med tanke på vilka som är deras största målgrupp.

Saxat från Aftonbladet:

Gina Tricos vd, Jörgen Appelqvist, känner inte till den trådsmala dockan.

– Syns revben på skyltdockor? Nej, inte i vår ­butik. Det ska inte vara några revben i vår butik. Det går jag inte på. Vi har inga konstiga skyltdockor, säger han till Aftonbladet.

Efter att Aftonbladet skickat bilder på skyltdockan säger han:

– Ja, det ser ju väldigt fult ut. Dockorna är gamla och måste vara sedan vi öppnade butiken för sex, sju år ­sedan. De ska vara väldigt vanliga. Storlekarna är 36.

Det tar bara några timmar innan butiken har tagit bort dockan.

–Jag hörde bara att vi tog bort den. Den skulle göras om, säger ett butiksbiträde till Aftonbladet.


jessica

a stunning soul. fabulous spirit. a body as a temple. everything united in the biggest heart. thank you for visiting. remember to stay true to yourself and embrace your inner warrior.

Author posts

Privacy Preference Center