Vakna Gina Tricot

Kommer ni i håg mitt halleluljainlägg om skyltdockor som såg lite mer “vanliga” ut – jag hoppades då på en positiv trend som påverkar oss i rätt riktning både i ideal, självkänsla och hela faderullan.

För någon dag sedan delade jag en bild som florerade på FB  – den spred sig som löpeld och många med mig var upprörda och förbannade.

Gina Tricots anorektiska skyltdocka – Där stod hon mitt i centrala Stockholm, mitt framför tusentals tonåringar som alla letar efter ett ideal att förlika sig med.

Att Gina Tricot inte lärde sig av kängan de fick i November och att det inte tagit ett steg i rätt riktning för att påverka våra sjuka ideal i en sundare riktning – hade väl varit smart i och med att de lanserade träningskläder – är sorgligt. En skyltdocka säger ganska mycket om företagets värderingar. Det känns så innerligt tråkigt med tanke på vilka som är deras största målgrupp.

Saxat från Aftonbladet:

Gina Tricos vd, Jörgen Appelqvist, känner inte till den trådsmala dockan.

– Syns revben på skyltdockor? Nej, inte i vår ­butik. Det ska inte vara några revben i vår butik. Det går jag inte på. Vi har inga konstiga skyltdockor, säger han till Aftonbladet.

Efter att Aftonbladet skickat bilder på skyltdockan säger han:

– Ja, det ser ju väldigt fult ut. Dockorna är gamla och måste vara sedan vi öppnade butiken för sex, sju år ­sedan. De ska vara väldigt vanliga. Storlekarna är 36.

Det tar bara några timmar innan butiken har tagit bort dockan.

–Jag hörde bara att vi tog bort den. Den skulle göras om, säger ett butiksbiträde till Aftonbladet.

Total
0
Shares
Comments 13
  1. Ush! De värsta är alla som inte ser att den är fel, utan som försöker eftersträva den. Istället för ett hälsosamt liv.
    Synd att den kom fram, men tur att den uppmärksammades och plockades bort!

  2. Dåligt av GT. Speciellt av deras VD som går ut och förnekar företagets action – bättre om han hade tagit ansvar! Pucko!

  3. Fyyy så hemsk!! Man vill innerligt hoppas att trenden snabbt ändras. Hon ser inte kramgo ut precis, dessvärre vill nog många ändå eftersträva detta och det gör så ont att se! Tack för en skön blogg, inspirerande och härligt ärlig!!

    /kram Åsa

  4. Tragiskt. Och det värsta är när företagen försöker skylla ifrån sig sitt ansvar. Jag har haft långtgående diskussioner med Lindex om deras barnkläder (läs flickkläder) vars byxor är så smala i passformen att 8-åringar börjar prata om att banta för att de inte kommer i dem; som att det är fel på våra kroppar och inte kläderna.

  5. Ja det där är ju helt sjukt. Blir så arg och trött på sån sk*t. Undrar om det någon gång blir en förändring. På riktigt.

  6. Jag håller med Lovisa. Jag och Lindex har också haft en hel del diskussioner kring storlekar, har också en 8 åring som inte kommer i kläderna, tjejkläderna då, för killbyxor i samma storlek funkar utmärkt. Jag blir ledsen och såååå förbannad! Bra Jessica att du lyfter upp dessa viktiga frågor. Jag ska också skriva ett inlägg…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Prev
LAMMRACKS

LAMMRACKS

Mina lammracks:  Gör en marinad på vitlök, chilli, citron, flytande honung,

Next
Att göra slut och att bli kär

Att göra slut och att bli kär

Ikväll har jag lyckats göra något jag mentalt har haft en spärr för  –

You May Also Like