Var tränar du och framför allt, vad tycker du?

Enligt en kvalitetsundersökning publicerad av Aftonbladet idag så tycker svenskarna så här om våra träningsanläggningar runt om i Sverige:

Så nöjda är vi med våra träningscentra

 • Friskis & Svettis 75,9
 • Actic/Nautilus 68,9
 • Studentanläggningar * 75,9
 • Privata gym** 72,5
 • Sats 72,3
 • Kommunala gym/bad 71,4

* Studentanläggningar är träningscentra som endast är öppna för studenter. Till exempel Frescatihallen i Stockholm, Svettis & Stallet i Uppsala eller IKSU i Umeå.

**Privata gym anges där antalet intervjuade från respektive anläggning anses för litet för utgöra ett statistiskt underlag. Betygen för Sportlife, Balance, World Class, Fitness 24 Seven med flera kan alltså variera stor

Svenskt Kvalitetsindex är ett system för att samla in, analysera och sprida information om kunders förväntningar, upplevd kvalitet och värdering av varor och tjänster. För varje bransch tas ett samlat index fram baserat på de faktiska kundernas bedömning av företagens kvalitet, service och prisvärdhet.

Film från underbara IKSU som nog är paradiset i Sverige då det kommer till träningsanläggningar och var mitt andra hem i nästan 7 år…

3 Comments

 1. Träningsglädje 8 juni, 2010at16:15

  intressant att man är mest nöjd med det som kostar minst. jag misstänker starkt att det har med pris att göra. dvs ju dyrare gym desto högre krav/förväntningar har medlemmen – men få av de dyrare gymmen lever upp till detta och då är det mer “värt” (relativt till pris) att träna till något billigare.

 2. Desiree Blomberg 8 juni, 2010at20:11

  Intressant. Jag är inte heller helt nöjd med World Class och det har inget med priset att göra.Instruktörerna är fantastiska men, reception, renlighet, påfyllda flaskor, och manlig städare i tjejerna omklädningsrum är under all kritik. Har gått på cirkelträning på itrim, det må va as trist, men de känner sina kunder och peppar som faan! Där har World Class mycket att lära. Utan dig Jessica så vore de inget.. tyvärr.. Jo Marcus på boxen är oxå underbar…..

 3. petra 8 juni, 2010at22:50

  åh iksu är verkligen bland de bästa träningsanläggningar som finns! alltid en fröjd att komma dit! :) Vore värt att bo i Umeå igen bara för det!

  Nu jobbar jag och har tränat länge på mindre gymkedjor vilket jag trivs med. Det blir en närhet bland personal och deltagare som betyder mycket! :) Men nästa gång jag är i Sthlm blir det absolut att kolla in world class närmare och försöka få träna för dig på något av dina pass. Det vore toppen! :)

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *