Världens snabbaste 70-åring

Hur cool är hon inte Barbro Brobäck. Hon är min nya idol. Och en sådan fantastisk förebild att jag blir tokglad ända ner i tårna. Åhlens som med pompa och ståt gör om sina koncept, har dessutom – smått genialiskt, tagit in henne som frontfigur. Jag kan bli lite nipprig av bra marknadsföring.

Barbro Bobäck vill jag ge en stor himla varm kram. Hon är så cool. Och jag älskar det hon står för – att det aldrig är försent. Barbro är världens snabbaste 71-åring. Hon började träna igen för tre år sedan, efter att inte sprungit på 50 år.

Imorrn tar jag en vända till Åhlens – mest för att jag blir glad över Barbro och Åhlens sunda inställning till kvinnor och idrott. Jag minns att jag hyllade Åhlens typ 2010 för att de stack ut med “normala” skyltdockor just då som kontrast till HM som ligger sidanom.

Den nya avdelningen heter Sport & balans – ett nytt sportkoncept för kvinnor. Syftet med den nya avdelningen är att inspirera fler kvinnor till att aktivera sig, hitta balansen i livet och inse att det aldrig är försent att börja träna.

Barbro är inte bara sjukt häftig, hon har också på mina favorit löpartights från Nike på vänstra bilden nedan.

 

barbro-bobäck

Total
0
Shares
Comments 7
  1. Yes! Och en av mina förebilder är Åhléns ägare. Också en så himla cool kvinna, 70+, och ballast i Sveriges näringsliv, både som person, men också för sitt engagemang i en massa viktiga samhällsfrågor. Så heja Barbro – och Antonia!

  2. Jag och Lisa stod och tittade på provdockorna medan vi väntade på kollega som handlade tights i den milslånga kön på lunchen. Således två reflektioner/informationspunkter på ämnet:

    1. Vi blev glatt överraskade att Åhlens hade så varierade storlekar på gruppen provdockor som stod där. Skojade om att vi alltid är sist på bollen att få reda på sånt här och att det säkert är samma sak nu.. …. går nu in här och läser att du skrivit om detta 2010. F e m år sen alltså. Say no more.

    2. Medan vi stod där och tittade på dockorna så la personalen ena provdockan på golvet och den kläddes av på underkroppen och en lycklig tjej fick köpa det SISTA paret av ovan nämnda tights. Populär bralla!

    ;-)

  3. Grymma Barbro! En sådan cool 70-åring vill jag också vara när jag är 70.

  4. Min mormor var 90 och brukade göra gympa på nätterna för att bli av med sitt kryp i benen. “Titta Anna, så här har jag sett att dom gör på tv” sa hon och klappade händerna över huvudet inspirerad av OS-sändningarna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Prev
Bästa träningshelgen i november

Bästa träningshelgen i november

Är den sjunde och åttonde

Next
Food that matters

Food that matters

Idag botaniserade jag lite extra länge på Paradiset på söder och hittade i

You May Also Like