Jag har lyckats börja äta frukost igen och imorse hade jag till och med förberett den. Kryss i taket. Nypressad apelsinjuice från DagLivs juicepress och nötbröd. På dörren hängde ett bud med en bok. 30 dagar med kost efter livsmedelsverkets rekommendationer och slutsatser efter de dagarna.

Jag hade inte alla ingredienser hemma för ursprungsreceptet och bestämde mig för att göra om receptet lite och dessutom göra ett bröd istället.

Du behöver för att baka Vegan Paleo Nutbread

 • 2 msk fiberhusk (krossade psylliumfrön)
 • 3 1/2 dl vatten
 • 1 1/2 dl mandlar
 • 1 dl valnötter
 • 1 dl cashewnötter
 • 1 1/2 dl sesamfrö (jag blandar hälften vita och hälften svarta)
 • 3 dl solroskärnor
 • 1 1/2 linfrö
 • 1 tsk salt
 • 2-3 msk smält kokosfett
Om du vill ha extra stuns:
 • 1 näve blandade aprikoser och russin

Blanda fiberhhusken med vattnet – låt svälla medan du blandar resterande ingredienser. Grovhacka nötterna. Blanda alla torra ingredienser. Rör ned fett och sedan fiberhusken som svält till en gel. Rör och blanda väl. Du behöver förmodligen använda händerna och “knåda” in fiberhusken. Låt smeten stå och vila 1 timme. 

Forma “degen” som en limpa och lägg i en brödform som du smort med kokosfett (eller annat fett) och grädda i 175° i 45-55 min. Låt svalna.

 

[insert]

[/insert]

 

10 Comments

 1. traningsgladje 26 juni, 2014at12:41

  kan tänka mig att en lagrad ost är gott till?

 2. Användarens profilbild jessica 26 juni, 2014at13:05

  Det borde vara magiskt! Och 2000kr/kg serrano!

 3. Britta 26 juni, 2014at15:50

  Jag blev nyfiken på boken och dess slutsatser? ..och om det fanns någon koppling till det typ helt kolhydratuteslutande brödreceptet?

 4. Användarens profilbild jessica 26 juni, 2014at15:52

  Heeeeej Britta!
  Jag ska skumläsa boken och återkomma – jag är med lite nyfiken. Receptet beror enbart på att jag är glutenintolerant. Om du skummar bakåt i tiden så ser du att jag fullkomligt hyllar kolhydrater, så ingen kolhydratsflykt från min sida då skulle jag inte överleva. Sedan innehåller torkad frukt, cashewnötter, mandel och valnötter en hel del kolhydrater med.
  Kram
  /J

 5. Britta 30 juni, 2014at14:42

  Jag missade faktiskt helt den torkade frukten! ..men skönt att höra att du inte är en kolhydratmotståndare ändå!

  Alla har i och för sig naturligtvis rätt till sina egna åsikter, men den bloggande, kolhydratminimerande kvoten människor tänker jag är fylld sedan länge..

  Ha en fortsatt härlig dag!

 6. Pingback:Mina 30 bästa | jessica claren

 7. Pingback:Mina 30 bästa

 8. Pingback:Augustirecept – A Big Heart & Soul – Jessica Clarén

 9. Pilla 4 augusti, 2015at21:35

  Hur många bitar blir det på ett bröd?
  Om det blir 10 bitar så är det nästan 500 kcal/bit så man får nog vara lite försiktig… bra protein mängd dock

 10. Användarens profilbild jessica 5 augusti, 2015at07:57

  skulle säga att det nästan blir 20 bitar – men det beror på hur tjocka man gör skivorna så klart.

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *