Vegan Paleo Nutbread

Jag har lyckats börja äta frukost igen och imorse hade jag till och med förberett den. Kryss i taket. Nypressad apelsinjuice från DagLivs juicepress och nötbröd. På dörren hängde ett bud med en bok. 30 dagar med kost efter livsmedelsverkets rekommendationer och slutsatser efter de dagarna.

Jag hade inte alla ingredienser hemma för ursprungsreceptet och bestämde mig för att göra om receptet lite och dessutom göra ett bröd istället.

Du behöver för att baka Vegan Paleo Nutbread

 • 2 msk fiberhusk (krossade psylliumfrön)
 • 3 1/2 dl vatten
 • 1 1/2 dl mandlar
 • 1 dl valnötter
 • 1 dl cashewnötter
 • 1 1/2 dl sesamfrö (jag blandar hälften vita och hälften svarta)
 • 3 dl solroskärnor
 • 1 1/2 linfrö
 • 1 tsk salt
 • 2-3 msk smält kokosfett
Om du vill ha extra stuns:
 • 1 näve blandade aprikoser och russin

Blanda fiberhhusken med vattnet – låt svälla medan du blandar resterande ingredienser. Grovhacka nötterna. Blanda alla torra ingredienser. Rör ned fett och sedan fiberhusken som svält till en gel. Rör och blanda väl. Du behöver förmodligen använda händerna och “knåda” in fiberhusken. Låt smeten stå och vila 1 timme. 

Forma “degen” som en limpa och lägg i en brödform som du smort med kokosfett (eller annat fett) och grädda i 175° i 45-55 min. Låt svalna.

 

[insert]

[/insert]

 

Total
0
Shares
Comments 10
 1. Jag blev nyfiken på boken och dess slutsatser? ..och om det fanns någon koppling till det typ helt kolhydratuteslutande brödreceptet?

 2. Heeeeej Britta!
  Jag ska skumläsa boken och återkomma – jag är med lite nyfiken. Receptet beror enbart på att jag är glutenintolerant. Om du skummar bakåt i tiden så ser du att jag fullkomligt hyllar kolhydrater, så ingen kolhydratsflykt från min sida då skulle jag inte överleva. Sedan innehåller torkad frukt, cashewnötter, mandel och valnötter en hel del kolhydrater med.
  Kram
  /J

 3. Jag missade faktiskt helt den torkade frukten! ..men skönt att höra att du inte är en kolhydratmotståndare ändå!

  Alla har i och för sig naturligtvis rätt till sina egna åsikter, men den bloggande, kolhydratminimerande kvoten människor tänker jag är fylld sedan länge..

  Ha en fortsatt härlig dag!

 4. Pingback: Mina 30 bästa
 5. Hur många bitar blir det på ett bröd?
  Om det blir 10 bitar så är det nästan 500 kcal/bit så man får nog vara lite försiktig… bra protein mängd dock

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Prev
Det är inte alltid så enkelt att leva som man lär

Det är inte alltid så enkelt att leva som man lär

Vet ni, jag har samlat på mig extremt mycket kunskap och erfarenheter genom

Next
Reboot my unicorn

Reboot my unicorn

Stockholm är speciellt veckan efter midsommar och sedan några veckor till

You May Also Like