Hösten innebär en galen nytändning på alla gym runt om i Sverige, med det flockas stammisar med nya medlemmar.  Det bubblar, sjuder och alla klasser är i princip fulla.

Det är absolut förståeligt att många känner sig vilsna i en värld vi är så bekväma med. Men vissa saker är självklara.

Igår körde jag två klasser, en cykelklass och en Functional Moves. På min cykelklass satt en deltagare med sin telefon och SMS:ade under HELA klassen. Samma deltagare gick också i nedvarvningen. Det innebar att hon började skramla med papper och rengöringspray. Givetvis satte hon i gång en kedjereaktion.

De cyklister som brukar gå på mina klasser satt kvar för att få ut syftet med hela klassen och också för att ge kroppen en chans till en smartare och effektivare återhämtning. 5 min. Välinvesterade sådana. Vad är 5 min av ditt liv i ett större sammanhang om det hjälper kroppen och ditt hjärta att smartare förvalta det du precis tränat? Är en klass en timme. Då är den exakt en timme. Den är designad till att ge dig det bästa och mest effektiva under denna timmen.

På mina klasser stannar man tills klassen är slut. Skulle man behöva, av någon anledning, gå tidigare, bör man tänka igenom varför och om det verkligen är nödvändigt sedan meddela instruktören så att hon/han vet innan klassen.

 

Samma sak upprepade sig på klassen efteråt. I nedvarvningen och rörelseträningen som är ett ENORMT viktigt moment började först en deltager plocka i hop följt av en annan. Här påpekade jag att på mina klasser väntar man att plocka ihop tills klassen är slut, varpå de stannade.

Alla instruktörer ha gemensamt ett ansvar att sätta ned foten och poängtera rutiner och varför de finns. Vi har som ansvar att utbilda våra medlemmar  och skapa en upplevelse för alla som är med på klassen. Det ska bli en självklarhet att respektera vårt jobb och andras träningsupplevelse.

Tänk på att du förstör inte bara för dig själv om du går tidigare utan också för alla andra som är med på klassen.

 


jessica

a stunning soul. fabulous spirit. a body as a temple. everything united in the biggest heart. thank you for visiting. remember to stay true to yourself and embrace your inner warrior.

Author posts

Privacy Preference Center