Idag kom nog första riktiga dagen som andades sommar på riktigt. Det torkar upp förvånansvärt snabbt i skogen och Stockholmsstad hinner inte sopa undan gruset på vägarna tilltäckligt snabbt känns det som.

Jag fortsätter svara på och reda ut era funderingar – Undrar du något, kommentera!  Jag lovar att ta upp allt.

Dagens fråga:

Alla dessa extra prylar för att bli snabbare; ffa wattmätare, hjul. Vilka prylar ska jag prioritera för att bli snabbare? (Starkare ben och hjärta är basen;)

Det handlar självklart mest om att ha kapaciteten, gjort timmarna under försäsongen och få med huvudet och tankarna. Men det finns en del som helt klart ger känslan av lite mer medvind.

Ska du lägga pengar på något så är det att uppdatera dina hjul. Att minska vikten på alla roterande delar gör en enorm skillnad. Mindre vikt och styvare hjul känns och gör skillnad. Det krävs mindre kraft för att få dem att rotera.

Något som också gör skillnad är sadel och skor. Sadel som passar din sittställning och sittbensbredd gör att du får det så mycket trevligare på sadeln och kan spendera fler timmar på cykeln utan obehag. Skor – styva sulor, bra passform gör också skillnad.

Effektmätare är bättre än nästan allt annat för att få kvalitet och analyser på din träning och tävling – kan du – skaffa, det kommer ge dig så mycket tillbaka. Om du nu vill investera i din träning, ta också hjälp med träningsstyrning.

Bra energi som håller magen glad är också ngt livsnödvändigt. Har du inte energi kan du inte prestera, funkar inte magen, fungerar inget.

 

 

 

 

 

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *