Vinn Eat Clean

Jag har precis sett Sportens årskrönika och tycker det är coolt med så mycket girl power. Appro på grymma tjejer har jag magiska kollegor på Healthy Living – en av dem, är kanske Sveriges mest heta näringsfysiologer Kristina Andersson. Hon är verkligen fantastisk den där människan och himla sund.

Hon har precis gett ut en bok “Eat Clean” – så himla rätt och bra. Nu har du chansen att vinna ett exemplar.

Du motiverar enkelt varför och vilken råvara du gillar mest i kommentarerna.

[insert]Nordictheme-sodexo1[/insert]

 

28 Comments

 1. Ulrika tallgård 6 januari, 2015at22:53

  Det är nog avacadon,, man kan göra sså mycket av den: , i sallader, desserter, i frukost som pålägg, goda röror , mellisar m räkor… O ansiktsmask hahaha

 2. Martina 6 januari, 2015at23:21

  Ägg! För deras mångsidighet, gott som omelett, i bananpannkakor eller bara kokt. Mättande och gott!

 3. Linda 7 januari, 2015at00:37

  Det här med kosten e så klurigt! Behöver all hjälp som finns för att få till god, bra mat med lagom energiinnehåll.
  Svårt att bara välja en så kag säger rotfrukter

 4. Maria larsson 7 januari, 2015at06:32

  Jag måste nog säga att ägg är den bästa råvaran… Med ett kokt ägg i väskan har man ett snabbt mellanmål färdigt… Och man kan snabbt slänga ihop en omelett eller havrepannkaka till lunch.
  Med vänlig hälsning, Mia

 5. Jessica Sundberg 7 januari, 2015at07:10

  Varför jag vill vinna denna bok – Åh vilken lätt fråga :-) Är så trött på falukorvs-, färdig pyttipanna- och köttbulleträsket som jag och familjen har hamnat i. Vill rensa ut all skit och bjuda både mig och familjen på mer nyttig, ren mat som gör gott för oss alla!

  Favoritråvara är svårare. Skulle kunna vara lök – älskar alla sorts lök i alla dess former som rå, rökt, inlagd, kokt etc etc. Men bönan i alla dess varianter och former är en råvara jag verkligen uppskattar och försöker använda allt mer – behöver dock mer tips och inspiration.

 6. Anna-Maria 7 januari, 2015at07:13

  Vitlök-sätter en touch på de flesta rätter o gör det lilla extra ex. i en basililkaolja! Magiskt!

 7. Anna . P 7 januari, 2015at08:35

  Jag skulle behöva lite hjälp på traven att hitta något annat än lax i ugn med citronpeppar på och kycklinggryta med kokosmjölk att äta…

  Min bästa råvara är nog just lax, älskar lax! Har aldrig misslyckats, det går snabbt, och finns i många goda former.

 8. Victoria 7 januari, 2015at09:20

  Igår var min 42:a födelsedag och jag vill ha många friska och sunda år till!
  Å jag älskar ingefära!

 9. frida 7 januari, 2015at10:32

  jag vill gärna vinna för att kunna fokusera på nyttig kost nu när mina träningsplaner omkullkastats pga bruten handled i söndags :-( är lite ledsen, mkt besviken och behöver ett nytt fokus… kram!

 10. frida 7 januari, 2015at10:39

  just det, citron är en finfin råvara :-)

 11. Marie 7 januari, 2015at11:46

  Bästa råvaran är ägg, då det går att använda till både mat och godsaker (majonäs, omelett, maräng, pannkakor, pasta etc). Dessutom är ägg energigivande, näringsrikt och mättande!!

 12. Christina Axelsson 7 januari, 2015at12:38

  41 år, älskar träning, mitt andningshål i en tuff vardag. En man som jobbar mycket borta, tre barn, vår lilla tjej är född med en allvarlig sjukdom. Hon äter specialkost, alla näringsämnen måste räknas ut och vägas. Jag vill och behöver lära mer om mat.
  Bästa råvaran? Håller med ovanstående, ägg, absolut. Mättande, smidigt att ha med. (Det kan även min lilla tjej äta!!!)

 13. Lina. 7 januari, 2015at12:48

  Ägg!! Billigt. Enkelt. smidigt. Bara din egen fantasi sätter stopp, tillagat som rått. Frukost, mellanmål, middag. Innehåller i princip allt du behöver, förutom C-vitamin och mineraler. Tillkommer på ett miljövänligt sett, inga större processer osv behövs.
  En utav mina top 1 favoriter i smak&form här på vår fina jord. Guds gåva till mänsligheten!

 14. Sara 7 januari, 2015at12:50

  Älskar inspireras av kokböcker så vinsten hade varit perfekt för mig. Svårt att välja en favoritråvara, lutar nog mot kål just nu. Passar perfekt på vintern, finns i massa olika sorter och det är så mycket man kan göra med den!

 15. Emma W 7 januari, 2015at14:08

  Enkelt, ny inspiration i köket vill jag alltid ha! :)
  Bästa råvaran just nu (eller alltid?) är ägg! Innehåller ju i princip allt vi behöver, förutom C-vitamin. Vilken råvara slår det? ;)

 16. Malin 7 januari, 2015at14:53

  Jag älskar selleri! Det är så gott att ha lite riven selleri i maten! Mmmmm! Hade jättegärna velat vinna boken, då jag ätit mycket skit på sistone, vill nu äta clean för min hälsa!

 17. Malin 7 januari, 2015at16:14

  Färsk basilika! Med det som krydda är allt gott:)

 18. Mickis 7 januari, 2015at17:55

  Jag har bestämt mig för att prova på ett glutenfritt liv och hoppas att det ska göra att jag blir av med min migrän och lite halvbråkiga mage. Självklart innebär det ett vad med någon och en straffpott på 50 kronor per glutenätartillfälle i tre månader. Potten ska gå till en gemensam resa vilket kanske är en dåliga motivation, men jag hoppas att jag bara kan bidra med bensinpengar till Norrköping, (det är ändå dags för semlor snart). Jag har 0 kronor i potten efter två dagar, den andre har 100 kronor så det kanske blir Bahamas. För att hålla nollan behöver jag lite inspiration och har spanat efter Kristinas bok, men den finns inte i byn där jag jobbar. Jag börjar bli kompis med sötpotatis, hittills har jag liksom tyckt att den varit ful och konstig, men nu börjar vi komma överens och hitta på spännande saker tillsammans.

 19. Jenny 7 januari, 2015at18:32

  Har “halkat ur” mitt tänk då det var viktigt och intressant med rena råvaror och vad jag kunde göra för gott av det och istället kommit in på en massa “konstigheter”, behöver hitta tillbaka till ett bra förhållningssätt kring ren mat.
  Ägg är absolut en favorit och ett måste att ha hemma, kan användas till så mycket men favoriten just nu är knäckebröd med kokt ägg.

 20. Sofia 7 januari, 2015at19:29

  Ingefära och koriander.

  Lite inspiration vore grymt såhär i vintermörkret, det sägs att det har vänt men nog känns det mörkt.

 21. Kristina Furundzic 7 januari, 2015at19:46

  Oj, så svårt, det finns ju så många bra råvaror. Jag skulle vilja hylla cashewnöten! Den innehåller de tre huvudämnena som vår kropp behöver – fett, kolhydrater och proteiner – OCH lite extra därtill. Cashewnötterna jag gömmer i väskan och skrivsbordslådan har räddat mig många gånger när jag fått mina blodsockerdippar, t.ex. kl 15 på en fredagseftermiddag.. Sen får man inte glömma att den gör underverk i matlagningen också, i sallader, i yoghurten/kvargen, i muslin, i grytan, som panering och i alla sorters kakor!

 22. Marie 7 januari, 2015at21:53

  Om jag skulle vinna boken vill jag ge bort den till min mamma som är en fantastisk kock. Hon gillar att prova på nya saker så jag tror boken skulle passa henne.
  Även jag tycker om att laga mat och min favoritråvara är nog bönor eftersom det går att använda till mycket. :)

 23. Anna A 8 januari, 2015at22:25

  Jag tycker att det inte är så lätt att hitta rätter som är bra för kropp och själ, som behövs för ork och välbefinnandets skull. Jag önskar mig boken för att jag vill finna balans. Jag har en crush på morötter som går att förtäras i mängder av utföranden: riven, stekt, ungsrostad, kokad, skivad, staplar, tärningar och listan kan göras längre. Men den är fantastisk som den är. Söt och knaprig och toppenbra kolhydratskälla!

 24. Ingela Prtic 9 januari, 2015at01:37

  Behöver boosta mig efter veckans influensa. Ser framemot träning nu… älskar avocado, paranötter, olivolja, söta tomater… #älskatriathlon

 25. Lina K 9 januari, 2015at14:12

  jag skulle vilja vinna boken eftersom jag försöker laga ren mat genom att söka recept på internet. Men en bok är alltid smidigare. :) Bästa råvaran tycker jag är broccoli. Så mättande och god i smoothie & i maten!

 26. Tess 9 januari, 2015at20:13

  Jag gillar bönor mest. Fantastisk gott. Kan nog leva på det. Enbart.
  Varför jag vill vinna? För jag behöver verkligen hjälp inom området. Gissas vad dålig jag är!

 27. Jessica Hellström 10 januari, 2015at16:27

  Ägg för dem går att variera i oändlighet

 28. Sara 11 januari, 2015at14:38

  Åh. Min favoritråvara är nog bananen. (Eko såklart!) Så enkel att ta med, går att använda på tusen olika sätt och supergod! Jag vill vinna för att hitta inspiration, ny kunskap och kunna tanka min kropp med det den mår bäst utav! :)

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *