Helgen som alla säger är magisk vibrerar i hela kroppen just nu. Och jag letar efter ord som gör den rättvisa, men det är liksom svårt att hitta rätt. WorkOut Åre och det Thomas, Marianne och Therese skapar är magiskt. Ordet känns lite för litet för att ge dem rättvisa. Precis som Jenny skrev i någon post som fladdrade förbi i mitt flöde. Jag är så himla tacksam över att få delat den med alla er som var där.

Jag flög upp till Åre på fredagen. På vägen till flygplatsen messade jag Matthew och frågade om han vill cykla med mig en sväng – direkt när jag kom fram till Holiday Club slängde jag i mig lunch, lånade Thereses Tarmac och stack ut med Matthew. Åre välkomnade oss med solsken och så vindstilla det kan bli där i bergen. Jag och Matthew trampade mot Norge, inte hela vägen men tillräckligt för att verkligen njuta av de fantastiska vägarna. Vi vände och fick vind i ryggen och cyklade tillbaka mot Åre, jag lämnade Matthew och tog några mil till fast på andra hållet.

På lördagen körde Mattias Reck föreläsning och jag sedan klass som byggde på hans föreläsning, vi upprepade samma sak på söndagen. Ett sådant där förträffligt bra upplägg där vi försöker krama ut det bästa till deltagarna. Jag verkligen hoppas att vi lyckades. Med på scenen hade jag såklart Mattias men också fantastiska Elin.

Jag lovade att dela med mig av klassupplägg, musik och var man kan hitta våra She Rides kläder. Så här kommer det. Klass nummer 2 kommer imorrn.

Kläderna hittar ni här – vi kommer öppna upp för beställning i veckan som kommer.

Recks första föreläsning handlade om allmän träningslära för uthållighetsidrottare och klassen som följde upp den handlade då såklart om watt, ftp, anerob tröskel, kadens och puls. En workshop på cykeln helt enkelt.

 

EPIC RIDE 4 – GUIDE TO THRESHOLD POWER

Uppvärmning med igångdrag: 15 min

Block 1 4×5 min vila 1 min. 

Intervall 1: Hitta en känsla som motsvara din aneroba tröskel, bibehåll den intervallen ut, ta referens i puls och watt (plocka inte referens förrän efter 2-3 min).

Intervall 2: Gå direkt på wattsiffran du tog ovan från sekund ett, bibehåll den intervallen ut. Kadens 60 rpm. Studera pulsen och känsla.

Intervall 3: Gå direkt på wattsiffran du tog i första intervallen på sekund ett, bibehåll den intervallen ut. Kadens 90 rpm. Studera pulsen och känsla. Jämför med ovan.

Intervall 4: Gå direkt på wattsiffran du tog i första intervallen på sekund ett, bibehåll den intervallen ut. Försök och hitta en kadens där du känner dig starkast.

Setvila 3 min. 

Block 1 2×3 min vila 1 min. 

Intervall 1 & 2: Gå direkt på wattsiffran du tog i första intervallen på sekund ett från block 1, bibehåll den intervallen ut.

 

Musik: #1 Gentle Push –  Calibre #2  Calibre (Groofeo VIP Remix) – Groofeo – #3 Hey Hey (feat. Ruede Hagelstein) [AFFKT mix] – Martin Eyerer #4  Polaris – Deadmau5  #5 Intro – Mr. Joseph #6 Err (Kry Wolf Remix) – Shadow Child & Huxley #7 Intro – Mr. Joseph #8 Tantrum Desire – Gravitate (Original Mix)#9 Intro – Mr. Joseph #10  Die weisse Rose – Obscure Shape, SHDW #11 Reflection – Groofeo #12 5th Dimensional – Maceo Plex, Swayzak  

 

 

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *