WWFs Köttguide

Jag känner mig både präktig och samtidigt så tycker jag verkligen att det är så enormt viktigt. Att välja klokt, smart och med hjärtat när du köper det du stoppar i dig. Dagens tips är WWFs köttguide. En app som hjälper dig att välja rätt.

Helt klart en bra grej tycker jag.

Nu tycker jag att vi ska kunna äta allt med gott samvete och utan ångest, men en del i det för mig, ligger i att veta att det kött jag väljer kommer från djur som haft det bra.

Hur tänker du när du köper kött?

[insert]Köttguide_toppbild_1170x280_NYNY[/insert]

2 Comments

  1. Cicci 28 maj, 2015at09:05

    Jag köper helst inte kött alls, även om jag äter kött. Dvs, när jag står i butiken eller väljer i restaurangen blir det inget kött, men om någon annan lagar middagen så äter jag vad som bjuds. När jag har möjlighet att påverka ser jag till att det är både svenskt och eko, eller vilt som min bror kommer hem med.

    Jag tänker ofta på att vi ska se den korta köttrenden, där vi ser kött som basen till varje måltid, som pågått under mina trettio år i livet som en liten parentes i historien. Människan har tidigare aldrig kunnat leva på så mycket kött som hon gör idag, och jag tror inte att hon kommer att göra det framöver. Det finns så många aspekter till det, djurens livsförhållande, klimatet, priset…

  2. Märta Johansson 28 maj, 2015at19:51

    Jätteviktigt ämne! Jag betalar hellre mer för ett dyrt kött som jag vet var det kommer ifrån, än ett billigt där man med största säkerhet vet att djuren har levt ett hemskt liv. Vilt tycker jag känns som ett bra alternativ, där har djuret åtminstone fått leva i sin naturliga miljö, inte hopträngd i en bur utan möjlighet att röra sig.

    Helst skulle jag välja bort kött helt, men eftersom resten av familjen vill ha det går det inte.

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *