Den där mattan ligger utrullad. Runt om den staplas det ena och det andra av props och andra föremål. En mala kanske, någon olja som doftar gott. Du kliver på mattan för att hänge dig och linda kroppen i kärleksfulla flöden – men någonstans så har inspirationen eller påverkan att avancera tagit överhand och du försöker desperat komma in i en position som är för svår. I alla fall just idag. Kanske för alltid. Du forcerar dig ut i ett ytterläge och hänger där lite extra. Kommer på att du ska andas och blåser ut luft och testar att komma djupare och längre.  Och där – pang trillar du ner i mattan och gör en vacker men ganska harmlös face plant. I dubbel bemärkelse.

Nakenhet och prestation har klivit in på mattan – och det låter präktigt värre att säga att yogan är kravlös – och lite tvetydigt, när den mest ofta inte kanske alltid är det längre. I takt med att mitt instagramflöde blev fullmatat av avklädda yogapositioner – tappade jag lite min förälskelse. Sorgligt, jag har ju haft ett litet on and off förhållande till yogan sedan – håll i er –  slutet av 90-talet.  Det slog mig där, en dag när jag valde att inte rulla ut mattan – att jag verkligen inte hade lust. Inte för att jag inte behövde det eller att kroppen ville, jag hade bara inte lust – jag var liksom inte sugen. Vilket gjorde mig snopen, på riktigt. För för mig är yoga något som ska balansera mig. Hela mig. Eller i alla fall rota mig en liten stund när själen känns instängd eller livet går lite för snabbt.

Jag pratade med Sara om det här för ett tag sedan. Om att många glömmer av att göra saker för sig själv, på riktigt.

Det är lätt att säga att man bortser från armbalanser och gillamarkeringar, fast man i smyg jagar dem med ett huvudstående eller två.  Jag har gjort valet många gånger att enbart göra saker för mig själv – en utmaning för mig som gärna vill göra saker för andra. Att välja att stå på mattan eller flöda i en sekvens, är ett val som bara handlar om mig själv. Påklätt men naket på insidan.

Hur känner du för alla avklädda bilder – blir du inspirerad eller det motsatta? Berätta!

 

freedom-2 freedom-3 freedom-5 freedom


jessica

a stunning soul. fabulous spirit. a body as a temple. everything united in the biggest heart. thank you for visiting. remember to stay true to yourself and embrace your inner warrior.

Author posts

Privacy Preference Center