3 förändringar jag gjorde under 2016

Jag är ingen person som sätter nyårsmål, men jag är en person som absolut sätter mål. En ständigt framåtsträvare. För någon dag sedan skrev jag om mina insikter 2016.

Jag sätter mål som tar mig framåt. Omedvetna mål och mest oftast, uttalade konkreta mål. Sådan har jag alltid varit och vägen som tagit mig framåt har ömsom varit utmanande och kantig men ibland också belönande och rak. Vi behöver både med- och motvind för att stå starka. Det är min övertygelse.

Inför det nya året har jag inte hunnit fundera så mycket, jag är mest faktiskt nästan paff att det är nyårsafton imorgon, var tog tiden vägen? Men jag har lite målsättningar och förändringar som inte tillhör bara 2017 utan livet framåt.  Men vi kikar lite på vad jag gjort för skillnader under 2016 mer konkret.

 

Sömn

Framför allt när jag var tillbaka med Mattias Reck som coach var att se till att få mer sömn. Mer sömn och livet utanför storstan har inneburet drastiskt minskning av sjuktimmar. Jag är friskare. Jag sover minst 7h per natt gärna, allra helst 8-9 h. Jag föll in i den klassiska mallen alltså, med 8h sömnbehov. Och att hålla mig ifrån tunnelbana och kollektivtrafik har gjort mig friskare. Även om jag absolut tycker det är fantastiskt att det finns, är jag glad att jag sluppit ligga förkyld varannan månad.

 

 

Kött

Jag var vegetarian i 10 år och började sedan äta kött. Jag älskar kött och är galen i charkuterier. En fantastiskt stekt köttbit i smör med salt och svarpeppar med en stor sallad är något av det bästa jag vet. Men, av många olika anledningar har jag velat dra ned på min köttkonsumtion som säkerligen nådde en form av peak första halvåret 2016. Alltid ekologiskt och utvalt. Men mycket mer än innan. Jag har alltid ätit bra sammansatt mat, massor av grönsaker så även om jag åt mycket kött, så hade jag bra mat på tallriken. Men som sagt, under sista halvåret har jag minskat på den drastiskt. Jag äter betydligt mer måltider som inte innehåller kött, alltså. Och tänker hålla i det. För miljön, djuren och min insida.

Träning

Jag tränar ännu mer målmedvetet under 2016, blir avbruten i tävlingssäsongen av diverse saker och misslyckas drastiskt. Gaskar upp mig och gasar upp motivationen i november. Och när vi står på andra sidan klockan tolv på nyårsafton kommer jag vara ännu mer dedikerad. Under 2016 har jag börjat träna med Hans som komplement och får inspiration till det mesta, och fortsatt mitt samarbete med Mattias Reck. Jag är övertygad om att träningen vi gör gör skillnad. Jag känner det och hoppas att det syns 2017.

 

 

1 Comment

  1. Helena 1 januari, 2017at19:15

    Bra mål för året. Gott nytt Jessica!

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *