Balance vs Sats – fult eller ok?

Words by

Balance är “ganska” kaxiga i deras nya reklam som anspelar på att medlemmarna på Balance inte har någon bidningstid… men det har man på – ja vad står det på flaggan?

Fult, eller? Det har aldrig lönat sig vare sig om man är liten eller stor att kasta skit på omgivningen. Vad tror ni?

 

9 Comments

 • vattenpipan

  Att låsa upp kunder med bindningstider är ju aldrig schysst, speciellt inte med Sats höga priser.

 • Petra

  Egentligen är det ju fult att kasta skit på andra gör att framstå som bra själv. Men jag fnissar ändå lite o kan tycka reklamen är rolig och kaxig. Men helt okej är det ändå inte.

 • Helena

  Tycker att slopad bindningstid är något fler kedjor skulle ta efter…men trots att jag är lite partisk och borde jubla över Balance nya reklam tycker jag faktiskt att den är lite fånig. Synd, för i övrigt gillar jag Balance som sjutton!

 • Ola

  Pinsamt och desperat, dessutom varumärkesintrång. Om ens USP endast är ingen bindningstid vad visar det på?
  “Ni kommer inte vilja vara kvar så länge för riktigt så bra är vi inte.”

 • Annelie

  Jag har aldrig gillat reklam som är “vi är iallafall inte dåliga på det x är kassa på..” Politiker gör liknande: “rösta inte på de andra, de är dåliga på y!” I mina ögon är det jämörbart med att försöka ragga genom att snacka ner någon annan – och så skulle väl ingen med självrespekt göra? Jag föredrar företag som stolt står för vad De är bra på, alldeles oavsett vad andra i branschen gör eller inte gör. Att Balance, som är helt sinnessjukt dyra, lyfter fram nåt som är relaterat till månadsavgiften som “en bra grej med oss” visar väl på en del dumhet?

 • Åsa F.

  Känns självklart att det är bättre och mer kreativt att lyfta fram det man är bra på – än att berätta vad andra är dåliga på… :)
  JAG är bra på att ta sovmorgon…!!!

 • Magnus

  Det känns som det är ett lite annat tonläge mellan konkurrenterna i Sthlm- Friskis gjorde också den där “hälften-så-billigt-som sats/balance””. Jag tror det är svårt att göra sig populär som kaxig, lillebrorsan försöker slå på storebrosan men når bara strax under bältet. Att sticka ut hakan på någon annans bekostnad i Sverige går sällan hem. Men.. Sen är det där med PR- nu ligger bilden ute och blir en snackis. Så det beror på vad man villl koppla sitt varumärke till.

  Stilistiskt tycker jag däremot det är en väldigt snygg bild, lite kul schablon med bänkpress i finkan. Bilden ger för övrigt lite Jan Stenmark känsla- det hade varit roligare att gjort en ripoff på Jan istället med en fyndig pratbubbla. Då hade man nog fått lite mer glimten-i-ögat reaktioner.

 • Träningsglädje

  varför har de bara killar med i reklamen?

 • Pelle

  Riktigt bra och rolig reklam. Tränar själv på SATS och stör mig på deras bindningstid och krångel kring uppsägning. Heja Balance!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Välkommen hit!
JessicaClaren.com har varit en

Follow us