Coconut Almond Yoghurt

Jag har länge velat testa att slänga ihop ovanstående. Det kräver lite planering och just det kanske inte är min starkaste sida i köket. Jag vill gärna att det ska gå snabbt. Toksnabbt.

Samtidigt som jag gillar att föra allt från grunden. Men finally. Så står den i kylen. Min egen coconut almond yoghurt. Syrad med probiotika.

Jag har, i vanlig ordning  och på “Clarén-vis”, höftat allt.

Blötlägg två nävar mandlar i 24 h för att få bort enzymhämmare, få igång groddningsprocessen och på så sätt hjälpa kroppen att få tillgång till alla näringsämne. Kött och “vatten” från 2 unga kokosnötter. Probiotika (jag tog 2 kapslar från Helhetshälsa). Ekologiskt vaniljpulver och saft från lime eller citron.

Skölj av nötterna, öppna kokosnötterna. Gröp ur köttet och spara på saften. Mixa allt och tillsätt lagom mängd vatten för att få rätt “yoghurtkonsistens” och låt stå rumstempererat 6-8 timmar. Sedan in i kylen.

 

 

 

 

 

 

7 Comments

 1. Träningsglädje 10 december, 2013at08:06

  mums!

  …hur får man upp kokosnöten?

 2. Madelaine 10 december, 2013at09:43

  Wow vad du är ambitiös.
  Som Sara undrar; att få upp kokosnöten utan våld så all kokosmjölk/vatten rinner ut måste vara tricky?

 3. Användarens profilbild jessica 10 december, 2013at13:46

  Alltså jag använde Jaime (min sambo) till att öppna nötterna! :)

 4. Minika 4 juni, 2014at22:23

  Var hittar du dessa kokosnöttee?

 5. Användarens profilbild jessica 4 juni, 2014at22:40

  Jag köpte dessa i en affär med asiatisk mat

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *