Cykling på Gran Canaria

Jag bytte snabbt som tusan skidorna mot sadeln. Jag for som en iller (eller något annat snabbt), bokstavligen ner från Ramundberget till Skåne, för att lämna busar hos mina fantastiska föräldrar och sedan vidare ner till Gran Canaria för att smyga på och praoa hos proffsen (som Malin säger). Tidigare Team Cykel City, numera Team Unaas Cycling powered by BLIZ,  som är på ön på träningsläger. Jag är här och blir nyfiken och förälskade i racer (men mtb är min stora kärlek).

Det är sjukt kul, häftigt och magiskt på alla sätt. Jag har inte varit så där jätte förtjust i landsvägscykling, men att vara med ett gäng grymma proffscyklister, magnifika tränare som Mattias och Aike, cykla med sponsorerna till laget, ger mersmak på ett farligt dyrt sätt.

Idag har vi varit ute från 10.00 – 16.00 på sadeln med avbrott för kaffe och påfyllnad av vatten (samt kisspaus). Galet lång tid i sadeln. Galet uppför. Och galet läskigt utför. Men jag tycker det är kul. Kroppen är stark och trivs i cykelkläderna och cykelbrännan har satt sig.

Proffsen och sponsorerna innan start. Strax före 10 på morgonen.

Bästa Malin och J. Redo för en dag på sadeln och i solen.

Påfyllnad av kaffe och dricka innan den extremt tuffa klättringen uppåt.

Finally uppe på toppen efter brant och seg oavbruten klättring under 9 km.

 

Total
0
Shares
Comments 15
  1. Åh vad härligt! Älskar de turistfria delarna av Gran Canaria…gjorde en kort karriär som reseledare där när jag var 20ish… :) N.J.U.T!

  2. Å, ser underbart ut. Fast i mitt fall skulle det vara mindre cykeltights, kortare rundor och mer fika … :) Ha det skönt!

  3. Å, så flott det så ut. Skulle gjerne vært der. Har syklet mtb oppe i fjellene der.

  4. Nä, men va härligt, man blir ju inte det minsta avundsjuk (på ett sånt där härligt inspirerande sätt alltså). Är det varmt? Jag och sambon åker till Fuerteventura om två veckor och satsar på att springa en massa! Jag ser fram emot det galet mycket :)

  5. Är så sjukt avundsjuk på dej!
    Vill oxå åka till Cran Canaria! Jag baa längtar tills cykelsäsongen börjar igen. Du måste ju lära dej mycket om cykling när du är där med ett proffsteam :) njut!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Prev
Kom igång med löpning

Kom igång med löpning

Många frågar om tips med löpning och letar löparglädje

Next
Plankan och cyklister

Plankan och cyklister

Det här med att stå i plankan är visst en grej som cyklister är grymma på

You May Also Like