Jag satt och kikade på Biggest Loser igår kväll. Först den svenska versionen och sedan den amerikanska och jag är så tudelad på vad jag känner och tycker.

Jag tycker det är hemskt att vi gör businiess på andras olycka samtidigt så kanske det också just är det tillfället där deras liv verkligen vänder till en mer hälsosam livsstil. Och förhoppningsvis så motiverar de andra att fylla deras liv med fler val som gör dem lyckliga och ökar deras livslängd.

Och så klart det är en tävling, annars hade det varit svårt att göra tv – eller? Skulle vi inte istället bara kunna ha få följt alla under och att alla stannade kvar med hjälp och coaching. Utan att man röstade hem någon. Skulle vi inte också kunna låta deltagarna ha en mer hälsosam viktnedgång som kontrolleras och justeras för att passa dem under en längre period, kanske under 1 år? Att gå ner 18 kg på en vecka är helt fantastiskt men kanske också ganska galet.

Jag tycker det är bra men jag tycker lika mycket att det är obra. Jag undrar hur många deltagare genom åren som 3 år senare är hälsosamma och bibehållit sin viktnedgång.

Jag tycker kanske att man istället för att träna så att man kräks och när man väl kommer ut ur huset är så trött på det, istället borde smyga igång med kärlek till kroppen och sådant som ger dem mersmak och en förälskelse till ett långvarigt och hälsosamt liv.

Jag vet inte. Vad tycker du?

 


jessica

a stunning soul. fabulous spirit. a body as a temple. everything united in the biggest heart. thank you for visiting. remember to stay true to yourself and embrace your inner warrior.

Author posts

Privacy Preference Center