Det rasslar…

.. i träningsbloggarna just nu.

Mest pga ett mycket bra skrivet och som många påpekat kanske välbehövligt inlägg från Magnus, som sedan Sara spinner vidare på med ett lika bra inlägg.

Jag vill som Sara också poängtera vikten av transparens och dialog i sociala medier och vill också lyfta fram att jag endast tar emot sådana produkter jag är nyfiken på och från varumärken jag kan förknippa mig med. Kanske allra mest det sistnämnda.

Det är också viktigt att poängtera att alla bloggar drivs av ett behov från avsändaren att kommunicera och det är också upp till var och en om man vill kommunicera om eller kring ett varumärke.

Det går successivt upp för företag vilken enorm impact och suverän marknadsföringskanal sociala medier är. Men i mina ögon har de knappast förstått en bråkdel av den enorma genomslagskraft som finns just i dessa kanalerna (eller denna kanalen… vi snackar ju faktiskt en kanal – internet.).

Det finns en rädsla hos många företag att förlora kontrollen över sitt varumärke och jag tror också att detta leder till att många trevande försöker sig på att marknadsföra sig, ganska tafligt via olika kanaler utan att känna till “spelreglerna”. Företag borde istället se det som en GIGANTISK möjlighet att faktiskt ta kontroll och föra sitt varumärke framåt genom att finnas där det pratas, lyssna och bidra. Ffa inse att transparens är det som är den enda egentliga regeln. Avviker man från denna kommer det lysa igenom förr eller senare både som marknadsförare och bloggare.

Jag är idagsläget stolt och glad över de samarbeten jag har – för att jag kan stå för de varumärkena. Innan jag går in i ett samarbete så ser jag noga till att känna efter att vi pratar samma språk.

Jag vill liksom Sara gärna reklampelare för dem som faller in i stycket ovan, men vill framförallt vara Jessica Clarén.

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *