Minns ni det här och det här?

Åsa uppmärksammade i dag en artikel i DN att det uppenbarligen är fler som irriterat sig på Reeboks marknadsföring av EasyTone.

 

FTC och Reebok har gjort upp om att konsumenter i USA som köpt vissa skomodeller har rätt att få sina pengar tillbaka. Los Angeles Times nämner summan 25 miljoner dollar, cirka 160 miljoner kronor.

De skomodeller som ingår i överenskommelsen är promenadskor, sandaler och löparskor med namnen EasyTone och RunTone.

I reklam för sina skor har Reebok hävdat att bäraren skulle få 28 procent mer styrka och fasthet i rumpmuskulaturen jämfört med vanliga promenadskor och 11 procent mer styrka både i baksidan av låren och vaderna.

Efter att ha undersökt skorna menar FTC att Reebok inte har fog för sina påståenden.

– Om du ska komma med specifika påståenden, speciellt gällande hälsa, om din produkt så är det bäst att du har tillräcklig dokumentation innan du går ut med påståendena, säger David Vladeck på FTC.

Trots överenskommelsen med FTC så tänker Reebok inte sluta med sina toning-skor.

– Vi står bakom vår EasyTone-teknologi – den första toning-skon som inspirerats av träning med balansboll, säger företaget i ett uttalande.

– Att vi gjort upp med FTC betyder inte att vi håller med dem, fortsätter Reeboks uttalande.


jessica

a stunning soul. fabulous spirit. a body as a temple. everything united in the biggest heart. thank you for visiting. remember to stay true to yourself and embrace your inner warrior.

Author posts

Privacy Preference Center