Du är värd det

Ny vecka och jag är ganska trött efter förra veckans resande fram och tillbaka. Den här veckan ska jag landa hemma med en hård träningsvecka med långa distanspass och hårda intervallpass – och en massa bra mat på det för att se till att kroppen får den energi den behöver för att komma starkare ut på andra sidan.

Man kan säga mycket om Paolo Roberto men imorse på tv4 blev jag så himla glad in i själen av hans ord:

Träning handlar om att må bra och inte bli smal. Skapa en positiv livsspiral, ät god mat som ger energi och glädje att träna hårt – istället för dieter som gör dig trött och orkeslös till träning. Halleluja Paolo – idag så är du min idol. 

Så hörrni – den här veckan – vänd fokus från saker som ger dig negativ energi och boosta dig själv med bra saker. Du är värd det.

Recept på chiapudding med extra bra saker hittar du här.

[insert]chiapudding-hallon-6[/insert]

5 Comments

 1. Erika 23 mars, 2015at11:31

  Jaaa exakt så! Big like! :D Ha en underbar vecka, det ska jag ha! :)

 2. Användarens profilbild jessica 23 mars, 2015at11:32

  Du med! Vad har du för planer Erika?

 3. EmmaS 23 mars, 2015at11:50

  Precis vad jag behövde höra! När allt går på räls, tror man aldrig att man ska hamna i en dålig cirkel igen, men nu har jag gjort det. Fast jag ser i alla fall mönstret.

  Först och främst har jag varit sjuk i evigheter. Först en snuva, som jag misskötte, sedan en luftrörskatarr, som jag också misskötte lite grann – jag tror att jag sammanlagt har kunnat träna/yoga fyra dagar i mars! Helt galet! Men jag har haft feber var och varannan dag och ofta ont i halsen, så jag har helt enkelt inte vågat.

  Dessutom har sjukdomen gjort att jag har ställt in allt socialt. Jag har orkat jobba, men inget mer. Jag har ställt in bröllop (ja, inte mitt eget, då..;-)), fester, fikastunder, barrundor, vernissage, ja, allt som gör livet roligt!

  Lägg därtill det värsta av alla jobb: sätta betyg. Lika mycket som jag älskar att undervisa, lika mycket avskyr jag att döma och utvärdera folks prestationer. Det skriker i hela kroppen och jag mår psykiskt dåligt när jag ser att någon har försökt, men misslyckats på en uppgift. Och jag har ägnat hela mars månad åt betyg.

  Sammantaget har de här sakerna kastat in mig i en ond cirkel: jag mår dåligt, jag blir arg hemma, det blir bråk, jag mår ännu sämre, jag sover dåligt, jag äter dåligt, jag mår ännu, ännu sämre… och så vidare.

  Fast jag vet ju vad jag ska göra för att ta mig ur den onda, och in i en god cirkel igen: träna (men börja lite lugnt), äta bra, ta mig tid för vänner. Och om jag blir snäll mot mig själv igen, kommer jag också att bli snällare mot dem runt omkring mig.

  Så jag hänger på, Inte med den intensiva träningen, men med träning, bra mat och roliga saker den här veckan!

 4. Erika 23 mars, 2015at14:29

  Jag har precis kommit hem från en resa där jag fick distans till mitt liv på ett helt nytt sätt och insåg en hel massa saker som jag behöver förändra för att verkligen kunna leva mitt liv på mitt sätt fullt ut. Så den här veckan är liksom starten på något nytt och spännande! Jag jobbar på att skapa nya rutiner som är snällare mot mig själv, bryta gamla destruktiva tankemönster och jag ska försöka behålla den känsla av frihet och målmedvetenhet som jag hittade på resan :) Det är mina planer!

 5. Användarens profilbild jessica 23 mars, 2015at22:04

  Emma – jag hejar på dig och förstår verkligen precis. Peppar dig här på mitt håll. Ge dig själv en stor kärlekskram från insidan ordentligt denna veckan.

  KRAM!

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *