Frågestund

Det pågår någon sorts konstgjord andning just  – ni vet när man verkligen önskar att man hade fler timmar på dygnet. Massor av fler sådana. Samtidigt öser regnet ned – älskar smattret mot fönstren. 1 dag kvar sedan bor vi i paradiset.

Jag vet att det är några som önskat frågestund – helt enkelt, du ställer en fråga, allt mellan himmel och jord och jag svarar. Det kan vara verkligen allt, allt från träning till vad jag helst har på mig hemma. Ja, ni fattar. Jag är pepp på att dela med mig – så passa på. Jag lovar att bland alla er som frågar – lotta ut något fint !

 

hellas_2

 

31 Comments

 1. Ida 26 november, 2015at06:33

  Du inspirerar så offentligt många med din blogg och härliga personlighet. Men vem eller vad inspirerar dig?

 2. Pingback:älskar, saknar och önskar - A Big Heart & Soul - Jessica Clarén

 3. Eva 26 november, 2015at08:08

  Har du varit inne i en träningssvacka någon gång och hur har du i så fall fått tillbaka lusten?

 4. Malin S 26 november, 2015at09:00

  Åh, som nybliven hundägare vill jag såklart veta om det är någon typ av träning som du tycker är härlig och fungerar bra att göra med hunden? Både den nya och de du haft tidigare.

  Jag är även nyfiken på hur/om du skiljer på spinning-upplägg kopplat till förberedelse för MTB eller landsvägcykel (ex: intervaller med olika typer av motstånd/längd/stående eller sittande…?)

  Kram på dig och hoppas flytten flyter på!

 5. Amanda 26 november, 2015at09:33

  Vad fick dig att skratta så att du kikna och tårarna rann sist? :)

 6. Annika Larsen 26 november, 2015at10:36

  Hur ser en vanlig dag ut för dig? En vardag med jobb och träning :)

 7. piggelinda 26 november, 2015at10:49

  Nu när det e lite kladdigt när man e ute å cyklar vad får man inte missa att rengöra på cykeln? Vad e bäst å tvätta med? Å allt annat som e bra å veta om underhåll av cykeln. Skillnad på MTB, landsväg?

 8. halun12345 26 november, 2015at11:20

  hej! Jag vill fråga
  om ditt arbete som personlig tränare, jobbade du anställd på ett gym på heltid? Hur kommer det sig att du slutade och vad ser du som fördelar resp/nackdelar med arbetet/yrket. Mvh :)

 9. Helene 26 november, 2015at12:14

  Jag undrar vad du har för träningsmål nästa år? Något speciellt lopp etc?

 10. Henna 26 november, 2015at12:42

  Vad är det bästa och sämsta med att blogga?

 11. Cissi 26 november, 2015at14:30

  Ser att du flyttar, kul. Men var flyttar du? Lämnar du Stockholm för en annan stad?
  Om du inte fick välja det arbete du har idag, vad skulle du då arbeta med?

 12. Johanna 26 november, 2015at14:35

  Åh hurra frågestund! Jag vill fråga om tröskeln och den spännande träningen kring den (för just mig sker undringarna utifrån ett inomhuscykelperspektiv). Om man känner en dag att tröskelkänslan inte ligger riktigt i det pulsintervall där den brukar ligga (vid samma kadens, position, uppvärmning etc), ska man då just den dagen gå på känsla eller pulsmätare när man tränar i syfte att höger förskjuta den? Dvs lägger man sig på sin “dagens” upplevda tröskel eller där man vet att den är egentligen de dagar detta råkar skilja sig åt? Och sen en fråga som då hör ihop med detta litegrann: För en elitidrottare eller någon som har många träningsdagar i veckan och är mån om att ha så lite slagg i musklerna som möjligt mellan passen borde det så klart vara bäst att träna sin tröskel i den kadens/position som inte ansamlar onödig mjölksyra i benen. Men för deltagaren som kanske går på cykelpass 1-2 gånger i veckan och inte utför någon annan träning däremellan, vad är nackdelarna för dem med att lägga sig “onödigt långsamt/tungt” i tröskelträningen förutsatt att de håller hela intervallen ut som det var tänkt? Blir tröskelförskjutningsaspekten lidande av att intervallen blir av mer styrkeuthållningskaraktär trots att pulsen de facto befinner sig på ens tröskel?

 13. Vibeke Jensen 26 november, 2015at15:19

  Yey! Om man behöver komme i gang igjen etter et treningsopphold (ikke trent på en god stund) – hvordan kommer man best i gang. Både kondisjon og styrke.

 14. Vibeke Jensen 26 november, 2015at15:21

  Den beste jacka for utomhusträning? Når det er litt kaldt, som nå. Jeg behöver bedre kläder.

 15. Johanna 26 november, 2015at21:00

  Jag passar på och frågar mer! Pulsen – hur kommer det sig att jag kan gå på exakt samma (cykel)pass (och utan några större skillnader i vad jag gjort dagarna innan) och ena gången är pulsen och fladdrar högt uppe redan under uppvärmningen om jag inte passar mig och det går jättesnabbt att göra intensitetsökningarna under passet sen, och nästa gång kan jag få kämpa som en dåre och det är trögt trögt och tar lång tid att landa på rätt puls genom hela passet, och i villorna faller pulsen fort och långt. Jag vet ju att en massa olika faktorer kan påverka ens prestation under ett pass, men just det där med att pulsen ibland bara segar sig upp oavsett vad man gör och ibland drar som en raket med lätthet, vad kan just den skillnaden bero på och varför?

 16. Rebecka 26 november, 2015at22:36

  Skoj med frågestund! Jag undrar vad du jobbar med? Jag vet ju att du håller en del cykelpass och att du är instruktör hos Nike (det vore ju drömmen för övrigt, äääälskar Nike), men vad gör du mer egentligen?

 17. josefine 26 november, 2015at23:20

  Hur skulle du rekommendera att man lägger upp träningsperioderna inför sitt första maraton(mer generellt överlag, inte i detalj)?
  Vad saknar du mest med att inte bo i Umeå längre? Och vad tyckte du om IKSU?
  Om du har en ledig dag helt utan måsten, vad gör du helst?
  Upplever du inom din branch en viss press på att vara vältränad?
  Hur saktar man ner tempot i sin löpning? Det är lätt att springa i samma tempo, bekvämt och rutinmässigt men för utveckling krävs ju variation. Har du några tips eller knep? Vill sikta på långa distanser nämligen.

 18. Pamela 27 november, 2015at19:45

  Tror du att människor alltid gör sitt bästa?

 19. Frida 27 november, 2015at20:33

  Vad kul med frågestund! Vad tycker du man ska satsa på i årets julbord?

 20. PiaL 28 november, 2015at16:31

  Hej!
  Det var ett tag sedan vi hörde om Rocky, så därför undrar jag hur det har gått med hans rädsla?

 21. Annica 28 november, 2015at21:18

  Vet ju att du kan ha svårt för frukost samtidigt som du gillar frukost…äter du frukost oftare nu? Och vad är dina tre favoritfrukostar?
  Favoritplats i nya hemmet? Vad fick dig att falla för huset?
  Kram

 22. Rebecka 29 november, 2015at20:56

  Vilket är ditt bästa intervallpass (löpning) när du verkligen vill köra slut på all din sista energi? ? är det nått jag verkligen inte kan få nog av är det tips på intervallupplägg!

 23. Anna 29 november, 2015at22:48

  Jag önskar få veta hur du tar dina inspirerande foton? Kamerasort? Objektiv? Men allra helst vilket redigeringsprogram :-)

 24. josefine 30 november, 2015at00:59

  Tycker du tiden är viktigt är viktig vid gruppträning? Jag var på ett pass konditionspass där jag råkade se klockan vid musiken och sekunderna som räknades ned. Det gjorde att jag lyssnade på instruktörens instruktioner men också tittade på klockan för att se om jag skulle orka hela tiden ut eller ev kunna ta i lite extra. Orsaken var att instruktören kunde säga 5s kvar när det var 9s kvar i verkligheten eller 10s kvar istället för 15s kvar.. Psykologisk tankesätt kanske! Det blir ju lite svårt att köra max när sekunderna blir längre än vanliga sekunder men samtidigt missar jag halva anledningen med gruppträning om jag tittar på timern. Hur tänker du kring instruktioner, både gällande tid och pepp? :)

 25. Hjalle 30 november, 2015at11:29

  Hej! Det är något med din ton och hur du sätter ihop dina inlägg som är så härligt inspirerande samtidigt som du lugnar. Tack för det! Jag förstår att det kanske inte alltid känns så inuti i dig, men du verkar ändå ha rättså kul i livet och inte vara särskilt lost i vem du är och vad du vill göra. Jag är nyfiken på om du anser det vara ett personlighetsdrag du alltid har haft, om det har det vuxit fram under livets gång, och/eller är det något du tränat på medvetet? Tack igen för livspeppen! KRAM

 26. Cykelkatten 30 november, 2015at17:34

  Hej Jessica, hur lär man sig att gå upp jättejättetidigt för att träna? Jag försöker och försöker men det går väldigt sällan :(

 27. Användarens profilbild jessica 30 november, 2015at23:44

  Åh ska skriva massor om det faktiskt! Fråga mer!

 28. Ottilia Friberg 1 december, 2015at12:40

  Hej! Jag undrar hur ofta man bör variera sina styrkepass för att bygga muskler så effektivt som möjligt? Behövs det inte så länge man t.ex. får träningsvärk av de övningar man redan gör, eller bör man byta ändå?
  Tack för en inspirerande blogg!
  /Ottilia

 29. Rebecka 1 december, 2015at15:24

  Hur motiverar du dig till att få långpassen sådär långa. Haha alltså… När man är ute och man liksom blir uttråkad efter någon timme… inte trött i kroppen utan mentalt. Har du något tips?

 30. Anna . P 2 december, 2015at07:51

  Var letar du musik till dina träningspass? Var går du in och lyssnar och kan känna att här, här har vi rätt låt för just det här passet? Och sen, vad använder du för program för att mixa? Har du några grymma hörlurar där hemma som du kan stänga dig inne med? Jag behöver bra ljud, jag behöver ny inspiration!

 31. Emelie 3 december, 2015at21:44

  Jag funderar på om du har varit nära på att gå in i väggen någon gång?

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *