Gröna fingrar och drömmar om växthus

När jag var liten hade pappa värsta trädgårdslandet och ett enormt växthus. Med allt man kan tänka sig. Ruccola, vattenmelon, tomater, basilika, exotiska frukter och så vidare.

Minns att jag hade en snigelfarm och matade sniglarna med plocksallad och gurkor fån växthuset. En natt rymde alla sniglarna och invaderade trädgårdslandet. Inte så poppis.

Jag har nog fått mina gröna fingrar från pappa och har länge velat odla tomater och annat. Men det har inte känts sådär superfräscht mitt inne i stan med avgaser och hela faderullan. Men nu, nu har jag min egen tomt. Tokigt stor och jag vill ha ett, håll i er, växthus. Förstå hur mysigt och framfart all hur fantastiskt mycket man kan odla fram! Jag tänker mig ett hav med basilika, gurkor, tomater och ja allt möjligt.

Så jag har börjat driva fram lite skott för att de förhoppningsvis senare ska få flytta ut så småningom.

drivhus-3 drivhus-2 drivhus drivhus-4

4 Comments

 1. Anna Jansson 22 mars, 2016at10:48

  Vad härligt att kunna odla sina egna grönsaker, det är en framtidsdröm för mig.

 2. Elna 22 mars, 2016at14:17

  Åh, härligt! Jag drömmer också, och har ju alla möjligheter just nu men kör i väldigt liten skala såhär första året i huset, det är ju så mycket annat att göra på vårt hus. Men har massor av pelargonsticklingar som ska ut i blomlådorna och ett par chiliplantor och så ska det bli en liten, liten, lagom kryddträdgård!

 3. Amira 22 mars, 2016at21:58

  Guuuud va härligt! I wish✨?

 4. Ann-Margrete Clarén 23 mars, 2016at19:23

  Jag minns….. du plockade “vinbärssnäckor” i en plasthink och inplanterade dessa som sagt i trädgårdslandet och…….., inte populärt, många minnen…
  Så här kommer ett till:
  Du är ju uppvuxen med hund, golden retriever rasen, och……. jag tror du var 4-5 år, i trädgården fanns en sandlåda, ganska stor, du o dina kamrater byggde o lekte i sanden och i familjen fanns en valp, som så gärna ville vara med i sandlådan, och du o dina kompisar ni lockade hunden dit och sedan precis som barn kan vara “hi hi du får inte vara med hi hi”…., Baltzar var inte tillräckligt stor för att komma över sandlådekanten, men det straffar sig, en dag…, valpar växer, ni hade byggt o formerat i sanden, riktigt fint, men……….. Baltzar hade vuxit och nu hände det!….. han tog sats och ett , tu, tre så var han i sandlådan och………. sanden den rök och allt fördärvades, Baltzar trivdes………………….. :)

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *