Hjälp oss – Vad tycker ni?

Vi ska fixa till i köket. När vi flyttade in i lägenheten var det alldeles nyrenoverat men nu känner vi att vi vill lyfta det en nivå. Luckorna är superfina och vita. Går hela vägen upp i tak (takhöjden är strax över 3 meter) – så de får förbli oberörda.

På golvet ligger ett industrigolv och väggen bakom vasken sitter en glasskiva.

Jag har tänkt att glasskivan ska bort – in ska vitt kakel istället – ni vet sådant där lite utåtbuktande. Vi kalkar bakom vasken och ut på kanterna.

Bänksskivan byts ut till marmor och mot väggen ska marmorn fortsätta upp ca 5-10 cm i marmor.

På golvet lägger vi kakelplattor antingen femkantiga eller marockanskt mönster – vi håller färgskalan sober och neutral eftersom vardagsrummet är en färgexplosion.

Vasken och kranen blir i mässing (kanske inte så neutralt).

kitchen

Men – hjälp – ska vi kar vit marmor eller våga grön? Och golvet? Vilket är snyggast?

9 Comments

 1. jonas l 28 juli, 2015at16:51

  Vit marmor och marockanskt mönster på golvet tycker jag.

 2. Maja 28 juli, 2015at19:24

  Allt ser jättefint ut så jag kan tyvärr inte komma med råd, sry:) Därimot skulle jag vilja ha råd av dig! Det här med cykelförvaring – hjälp! Jag har en liten sthlms-lägga & förråd med hög inbrottsrisk. Vilka är de bästa vägguppsättningarna, hur gör en det snyggt & praktiskt osv. Hur förvarar folk sina cyklar helt enkelt? Hur gör du? Skulle älska ett helt inlägg om detta:) TACK! /trångbodd & desperat

 3. Eva 28 juli, 2015at20:18

  Håller med Jonas, vit marmor och marockansk golv ???

 4. Josefine 28 juli, 2015at20:19

  Tycker alltihop ser fint ut. Men JAG skulle nog välja det marokanska ljusgråa golvet, då jag gillar det mönstret och tillsammans med det ha en ljus marmorskiva. Men det är svårt, för grönt skulle nog vara väldigt fint det med men jag gillar ljust inredningsmässigt :) Får känslan att du har väldigt bra koll och “öga” för inredning så det kommer nog bli galet bra oavsett! :D

 5. Ann-Margrete Clarén 28 juli, 2015at22:43

  Golv: femkantiga kakelplattor! Tufft o lite annorlunda, precis som du!
  Bänkskiva: ljus marmorskiva som tar upp färgen i fr golvets kakelplattor.
  Lycka till!

 6. Camilla Lind 29 juli, 2015at05:31

  Vit marmor och marockanskt mönster på golvet, snyggt!

 7. Feifei 29 juli, 2015at08:35

  Vit marmor och marockanskt kakel, helt klart! En kommentar angående marmor (som ni säkert har tänkt på, men för säkerhets skull): det är ganska mycket jobb med att hålla snyggt och fräscht, eftersom det är så pass mycket mjukare än t.ex. granit. Vi går igenom en köksrenovering just nu och valde bort marmorbänkskiva just eftersom det är så pass ömtåligt (tål t.ex. ej kolsyra) och kräver underhåll.

  Kan även tipsa om detta kakel som jag tycker är så vansinnigt snyggt (och dyrt XD) http://shop.kakeldaxgruppen.se/peronda-harmony-argila-dartigiano

 8. Elna 29 juli, 2015at09:04

  Åh, vitt utåtbuktande kakel, det skulle jag också vilja ha – vi flyttar ju snart och köket i vårt hus är en ruggig orgie i furuluckor och beige skruttkakel med fisiga blommor, längtar efter att få renovera!

  Jag röstar på att ni ska ha kvar den vita marmorn och så tycker jag att de femkantiga kakelplattorna skulle passa dig, de är ascoola, snygga och ändå stylish – just precis som du!

 9. Amira 29 juli, 2015at10:39

  Åå va kul! Jag vill också göra im mitt kök. Riktigt fina saker har du valt ut också! Jag tycker att den gröna marmorn mot mässingen är asball men om du ska ha det lite mer “neutralt” och långsiktigt så är den vita marmorn given. Båda golvplattorna är superfina! Tycker dock att den 5 kantiga är mer speciell och unik i sitt uttryck och på så vis mer du❤️

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *