Hors Categorie är en fransk cykelterm för att beskriva en klättring som har en lutning utanför den vanliga skalan. Ursprungligen använde man termen för att de bergspartier där bilar inte kunde passera. Vi kommer klara av att bestiga berget starka, kraftfulla, nyfikna men med tålamod och lugn.

Grundstummen i klassen bygger på att ta influenser från utomhuscykling – inriktad mot att jobba mot att höja VO2 MAX för att på så sätt bli bättre på att bestiga långa berg där man inte enbart med hjälp av tyngd på pedalerna kan forcera fram kraft som man kan göra på kortare stigningar.

Efter överläggning med Mattias Reck modifierade jag hans input till att passa inomhus. Utgångspunkten var att köra 4 minuters intervaller med 25% av intervalltiden som vila, så mycket av intervalltiden som möjligt ska ligga mellan 95%-105% av tröskelpulsen. Vilan ska inte bli fullständig emellan intervallerna för att tiden på intervallen ska bli högst kvalitativ.

Så…

3 block a 14 minuter 4 minuter emellan de sista två.

1.

14 minuter uppvärmning.

Första 10 minuterna mellan 65-70% av MHR

4 minuter gradvis stigning till 75% av MHR

2.

3×4 min 95-105% av tröskelpuls vila 1 min.

 

4 min recovery

 

3.

3×4 min 95-105% av tröskelpuls vila 1 min.

 

Återhämtning/cool down 4-10 min.

 

 

 

 

 

 


jessica

a stunning soul. fabulous spirit. a body as a temple. everything united in the biggest heart. thank you for visiting. remember to stay true to yourself and embrace your inner warrior.

Author posts

Privacy Preference Center