Just nu sitter jag på ett tåg som tar mig genom Sverige, från söder tillbaka norrut, hem till Stockholm.  Jag har varit i Åhus och träffat fantastiska instruktörer på Xercise och presenterat Group Cycle från Technogym för dem. Jag åker genom sädesfält in i småländska skogar och ser skymningen sänka sig över Sverige och färgar himmeln höstigt glödande. Ju längre norrut jag kommer desto mer har hösten tagit ett grepp om landskapet. Jag älskar den här tiden på året. Det finns något magiskt med att naturen andas ut.

I veckan körde jag ett pass på landsväg genom Tyresta och Vissvass. Själv och fokuserad på att göra det som skulle göras. Det bästa med den turen är att det är hyfsat bilfritt. Jag körde alltså landsväg och det sista jag hade förväntat mig var att det skulle springa ut en varg mitt framför mig. Men där, 40 min hemifrån sprang den ut mitt framför nästan. Jag trodde först det var en hund. Bromsade in, i princip stannade för att se om den var vilse och bortsprungen. Noterade att den var himla stor för att vara en hund och hade en stor sändare runt halsen. I samma sekund som jag noterade sändaren insåg jag att det var en varg. Samma varg som det skrivits väldigt mycket om och förmodligen samma varg som man stött på i Hellas. Jag fick lite bråttom upp på cykeln och började trampa bortåt. Vargen blev då nyfiken eller iaf hemskt sugen på att följa efter och började såklart göra just det. Jag visste inte riktigt hur mycket jag skulle trycka på men höjde farten och det gjorde vargen med. Där kan man säga att jag körde ännu snabbare och han fundera på hur snabbt en varg springer och vad exakt jag skulle göra om den kom i fatt. Som tur var, gav den upp och stannade.

Jag var helt fascinerad och lite uppeldad och ringde hem och berättade att jag blivit jagad av en… varg. Lite längre bort möter jag två rullskidåkare. Jag stoppar dem och varnar dem att det är en varg en kilometer bort.

Det var något himla speciellt med just den upplevelsen. Vargen var himla fin och såg frisk ut och jag har självklart rapporterat in observationen av rovdjur. Man kan väl säga att det är en bucket list grej – att cykla med en varg.

 

På min bucket list för hösten finns förresten

  • Planera tävlingar nästa säsong och läger utomlands. Min tajming är värdelös men jag är redan nu sjukt pepp på 2018.
  • Jag vill fånga alla krispiga höstdagar och också försöka hitta någon kantarell i skogen, måste skynda mig med det sistnämnda.
  • På alla mina listor finns alltid att jag vill ha rött vin och hinna umgås med vänner, så tar med det här med.
  • Springa i höstlöv.
  • Coacha många härliga cyklister med Guided Heroes (Jag tillsammans med Robert Pölder är nya coacher och Du får rabatt om du anger “newhero” just nu!)
  • Jag vill tävla cross – skulle kört imorrn men har ingen cykel, bara hjul. Så får vänta och längta lite till.

 

Innehåller affiliatelänkar: Tights Nike, Linne Nike. Skor Nike LunarEpic Low Flyknit. jacka Maison Scotch.

 

SaveSave

SaveSaveSaveSave

1 Comment

  1. Marika 25 september, 2017at16:39

    MEN HUR LÄSKIGT! Jag skulle skitit ner mig, blir lite rädd när jag läser…inte så tuff som en verkar ibland! Bra jobbat att hålla kylan.

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *