Kåt, smal och brun?

Bara de tre orden ihop med Barbie gör mig livrädd. Redan sedan Barbie föddes har dockan påverkat våra ideal och skapat osunda förebilder för oss. Redan 1965 såldes en Barbie med en bok med tips om hur man tappar i vikt… budskapet var rent konkret “ÄT INTE”. Man spädde på att forma den “perfekta kvinnan” genom att 1992 släppa en talande docka som sa “Mattelektioner är svåra. Så var vill jag komma… jo det förvånar mig inte att man kallar en drog –> hormon, för Barbiedrog vars huvudsakliga “high” är “KÅT, SMAL och BRUN”.

Det finns säkert en rad uppsjö av risker och odokumenterade bieffekter av sprutan med Melanotan II. Tycker dessutom att det är ganska kul att Micke, kollega och världens kanske största uppslagsverk (killen kan allt… eller vet allt, en fråga o han kan svaret) har testat och hamnat i Aftonbladet. Och jag dömmer ingen, vill man ta så vill man. Dock kan man fundera… hur var det innan man visste bieffekter av andra hormon man tagit i syfte att påverka sitt utseende. DOCK och MEN, kan vi kalla den något annat som inte förstärker det vi så gärna vill komma ifrån?

Jag lekte med Barbie när jag var liten. Hur hon påverkat mig kan jag inte riktigt utröna men är ganska säker på att det sammantaget är mer än jag tror.

5 Comments

 1. Sofia 28 juli, 2010at20:27

  tycker det är roligare att vara kåt, full och ja lycklig helt enkelt… :)

 2. LinnL 28 juli, 2010at21:15

  Definitivt Sofia, tycker det ær toppen att du tar upp detta, finns så mycket man hør om..

  Varfør ær det vært att testa något otestat, før att bli brun..

  Det kommer jag nog inte førstå, samma sak med røkning eller snusande..

  Tillfør kroppen lite træning, något gott att æta och gør något som får dig lycklig o glad.. :)

 3. CykelCarina 28 juli, 2010at22:09

  Heja Sofia :)

 4. Desiree Blomberg 29 juli, 2010at10:57

  Jag som både har rök, snusat, intagit alkohol, har haft oskyddad sex, tandställning, hårförlängning, var brun när ingen annan var det. Flyttade som blatte barn till Sverige 1977. Fattar! Vår ideal styrs av oss kvinnor, och homosexuella män. Vi är kritiska mot varandra och avundsjuka. Män som är riktiga män gillar riktiga kvinnor som har utstrålning, självsäkerhet, och som är enligt hans uppfattning vacker. ALLA män gillar inte anorektiska kvinnor. ALLA har olika smak. När jag tränade på Sollentuna gymmet, var det en rät stilig vältränad kille som alltid pratade med mig, och han frågade vad jag hade för mål med min träning. Svaret var att gå ner 10 kilo, och hans respons kommer jag aldrig glömma…. “Men usch, då blir du ju smal”…. Tänk på den.

 5. Sofia 29 juli, 2010at20:48

  Heja tillbaks till allihopa :) Ses snart på cykeln!

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *