Bara de tre orden ihop med Barbie gör mig livrädd. Redan sedan Barbie föddes har dockan påverkat våra ideal och skapat osunda förebilder för oss. Redan 1965 såldes en Barbie med en bok med tips om hur man tappar i vikt… budskapet var rent konkret “ÄT INTE”. Man spädde på att forma den “perfekta kvinnan” genom att 1992 släppa en talande docka som sa “Mattelektioner är svåra. Så var vill jag komma… jo det förvånar mig inte att man kallar en drog –> hormon, för Barbiedrog vars huvudsakliga “high” är “KÅT, SMAL och BRUN”.

Det finns säkert en rad uppsjö av risker och odokumenterade bieffekter av sprutan med Melanotan II. Tycker dessutom att det är ganska kul att Micke, kollega och världens kanske största uppslagsverk (killen kan allt… eller vet allt, en fråga o han kan svaret) har testat och hamnat i Aftonbladet. Och jag dömmer ingen, vill man ta så vill man. Dock kan man fundera… hur var det innan man visste bieffekter av andra hormon man tagit i syfte att påverka sitt utseende. DOCK och MEN, kan vi kalla den något annat som inte förstärker det vi så gärna vill komma ifrån?

Jag lekte med Barbie när jag var liten. Hur hon påverkat mig kan jag inte riktigt utröna men är ganska säker på att det sammantaget är mer än jag tror.


jessica

a stunning soul. fabulous spirit. a body as a temple. everything united in the biggest heart. thank you for visiting. remember to stay true to yourself and embrace your inner warrior.

Author posts

Privacy Preference Center