Lilla fågel

Igår under Spring, mitt under sista serien av intervaller, upptäckte vi en koltrastmamma som nervöst flög omkring oss i mittenallén i Humlan. Vid foten av ett av träden låg en liten koltrastunge som fallit ned från sitt bo. Sjukt stressad, så klart, av alla löpare om sprang förbi i 190 och mitt och Claessons ivriga påhejande.

Mitt hjärta går i sönder över att se djur i olycka. Det gör ont så himla långt in i själen. Det gör ännu mer ont när alla säger att det är kört för det lilla livet.

Där mitt i en av intervallerna så ser Maria ett bekant ansikte passera förbi, jag studsar dit och vad är sannolikheten att Owe Sandström aka “Hur gör djur” – zoolog, biolog och designer till ABBAs Waterlookostymer, skulle passera oss just där och då.

Vi frågade om det fanns någon chans att rädda den lilla fågelungen. Owe sa – ja men så klart. Den behöver snabb energi och jag föreslog Enervit G Sport som vi hade med oss – han tyckte det var en strålande idé. Så vi matade fågeln med snabb energi, klättrade upp och la den i ett träd. Den trillade ner en gång och vi klättrade up igen och placerade fågeln på nytt i en liten klyka där den kunde kurra ihop sig.

Mamman hittade dit igen och vi hoppas på att den får överleva.

 

 

 

 

5 Comments

 1. Sandora 13 juni, 2014at09:46

  Ååååhhh men vilken tur att ni såg!! :O Hoppas den mår bra nu!

 2. Användarens profilbild jessica 13 juni, 2014at10:05

  Ja det hoppas jag med :)

 3. Elna 13 juni, 2014at10:14

  <3

 4. millal73 13 juni, 2014at10:16

  Vilken insats ♥

 5. Madelaine 15 juni, 2014at21:00

  Å vad helt otroligt att han dök upp där. Vilken helt underbar insats från er. Hejja :).

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *