Lucka 21

Idag var årets kortaste dag, men det kändes typ som något slags rekord i soltimma denna hösten. Temperaturen hade droppat några grader sedan igår och låg strax under noll.

Jag hade 3 timmar distans idag på schemat och lockade med Jonas. Om det var halt igår, var det galet halt idag. Jag glömde av en sväng att vi satt på varsin cross och vek av mot Sörmlandsleden och där i en nedförsbacke var det isgata och jag kanade och slog mig rätt ordentligt. Då hade jag mest ont i tummen och handen, nu i efterhand ömmar typ hela benet. Nåja – inget som förmodligen är allvarligare skadat.

Vi fortsatte vår solskenstur och när jag vek av hemåt – välsignade jag mina skoöverdrag som ändå lyckades skruva upp temperaturen runt fötterna sedan igår.

Nu till lucka 21 – bakom den finns ett 1080-test med VLhalsa – som garanterat kommer hitta dina svaga och starka sidor och ge dig verktyg att jobba med för en mer hållbar och skadefri kropp.

För att vinna ge en strålande motivering och gärna inlänk så blir jag och bloggen lycklig. Men inget måste, så klart.

 

[insert]jonas[/insert]

Jonas. Och pepparkakor.

[insert]1080[/insert]

11 Comments

 1. Carolin 21 december, 2014at21:23

  Hälsa för mig är att kunna göra det som jag vill med min kropp. Just nu är det att få springa, cykla och motionera på alla möjliga vis ute i naturen. Det gör mig lycklig i hjärtat! och det vill jag fortsätta med.
  När jag var 15år rök mitt högra korsband. Ett år senare rök det vänstra. Domen från ortopeden; du kommer aldrig kunna springa mer. Men! i somras bestämde jag mig för att göra ett försök till löpning och för någon vecka sedan joggade jag 1mil. Tack vare att jag ändrat löpstil som är mer skonsam för knäna känner jag nu ingen knäsmärta. Däremot upptäcker jag andra brister när jag ändrat löpstil; ena höften och vänster ben vill gärna belasta lite konstigt… Så, jag och framförallt min kropp skulle ta ett stort glädjeskutt om den får lite hjälp på vägen av V! :) Siktet är att kunna springa i skogen och skratta!

 2. Veronica Eade 21 december, 2014at21:27

  Aj :( Hoppas ontet försvinner tills imorgon.
  Jag blev lite ledsen för att det inte är du som ska köra passet på Hötorget imorgon kväll, men jag hoppas verkligen inte det är för att du gjort illa dig idag. Blåser bort det onda fort, fort, fort. ;) Ha en skön vecka och en underbar jul, Jessica!

 3. Jessica Sundberg 21 december, 2014at21:44

  Har precis kommit igång med träningen efter ett på tok för långt uppehåll. Den här gången vill jag träna rätt- träna för att må bra och leva ett långt och hälsosamt liv. Att få en analys av hur jag bäst gör detta skulle vara guld värt och ge mig de verktyg som just jag och min kropp behöver. Vi är ju alla unika individer och nåt som funkar för en behöver inte funka för nån annan.

 4. Ingrid 22 december, 2014at00:45

  Jag önskar mig en analys för att det vore den perfekta julklappen till min kropp. Den ställer ju upp åt mig året runt i vått och torrt – springer i skogen, cyklar snabbt på vägen, sliter hårt i skolan. Jag skulle verkligen vilja betala tillbaka för allt gott den gjort mig och gå det nya året till mötes med mer balans ut i varje muskelcell!

 5. Emma Persbo 22 december, 2014at09:52

  efter ett år där det börjat göra ont både här och där i kroppen så har jag fått en tankeställare kring inte bara hur mkt jag bör träna men även HUR jag ska träna för att kroppen ska må bra. en analys som denna kommer min kropp att tacka mig för och jag hoppas jag lär mig mycket under analysen som jag sedan kan dela med mig av så att fler kan bli medvetna om hur viktigt det är att vårda kroppen så den håller LÄÄÄnge :-)

 6. Carina 22 december, 2014at14:05

  Hej,
  Detta vill min kroppvinna.
  Ju äldre man blir ju klokare blir man förhoppningsvis :) o min kropp är i obalans som jag börjar försöka rätta till. Jag har gått till olika naprapaten, sjukgymnaster för att få hjälp men får inte riktigt till det. Min dröm är att kunna springa( jogga) igen då jag har problem med knä och höft

  Ha det så bra / Carina

 7. Nettan Arvidsson 22 december, 2014at18:37

  Funderade lite innan jag kommenterade. Vill gärna genomföra ett test, men vågar jag!? Har de senaste åren kastat mig ut på nya saker men vissa skrämmer fortfarande. Märkligt det där! Tränar ju för hållbarhet och långsiktighet, balans men tror inte jag har det…håller tummarna för vinst!
  Tack för din proffsiga blogg och kloka syn på livet och träning i synnerhet, god jul!

 8. Therese 22 december, 2014at21:50

  Mest hela tiden tror jag att jag fortfarande är 25 och att kroppen kan klara allt och lite till. Meeen nu är det ju inte så verkar det som eftersom knäna verkar strejka lite. Tror att det är för att jag burit vår dotter liiiite mer än man normalt gör…. Så jag anar att jag är ganska sned i hela kroppen vilket vore grymt att veta så jag kan träna så jag både kan cykla, springa och bära dottern fortfarande…

 9. Pernille 23 december, 2014at06:51

  Det är nästan 4 år sen jag gick in i väggen. 4 år sen jag nådde “rock bottom” och bestämde mig för att ta fighten för att bygga upp mig själv till en hel människa igen, att låta en stark kropp bli stödet för en vinglig själ. Resan har inte varit linjär, men fantastisk. För 2 år sedan började jag drömma om att själv kunna hjälpa andra till bättre form och hälsa och i januari 2014 bestämde jag att jag ska bli PT. För den som snart ska jobba med andras träning vore det helt awesome att ha örnkoll på egna svagheter!

 10. Anna L 24 december, 2014at08:44

  Jag tror mig märka att jag är obalanserad då det känns velt olika i höger och vänster rumpmuskel när jag diagonalar i längdskidåkningen. Att göra ett sånt här test och få hjälp med mina svagheter vore toppen för mitt långsiktiga mål är Ironman Kalmar 2016 och helst vill jag vara skadefri hela resan trots stor träningsdos.

 11. Anki 28 december, 2014at00:35

  Har tvekat länge inför att ge mig in och tävla…för tänk om jag skulle vinna. Vad gör jag då? Men känner ändå, trots att jag bara är en “glad motionär” att detta skulle jag verkligen behöva. Har ett knä som krånglar och svullnar sedan i våras, som jag skulle vilja komma till rätta med. Hela min högra sida av kroppen är mycket stelare och det skulle vara så välbehövligt med lite hjälp hur jag ska träna (kanske hänger mitt knäproblem ihop med detta…). Har försökt att jobba mycket med stretching och har även börjat yoga men hittills inga större framsteg när det gäller rörligheten… så håller tummarna…hårt. :)

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *